Vår bröllopshistoria – Josephine & Joakims lantliga försommarbröllop

När blommorna blommade som mest och när träden var som grönast sa Josephine och Joakim ja till varandra på den Sörmländska landsbygden. Wedding Stories har fått sig en pratstund med paret som tagit lantlig romantik till en ny nivå.

Hej Josephine, du har sagt ja till din fästman på drömmiga Rosenhanska Magasinet. Stort grattis! Hur känns det? Tusen tack! Vi känner oss så glada och lyckliga och lever fortfarande kvar i “bröllopsbubblan”.

Berätta lite om dig och din nyblivna man, hur träffades ni? Vi träffades för 11 år sedan på en fika genom en gemensam vän.  Jocke var snäll, hade fina ögon och verkade trygg i sig själv, det fick mig på fall! Och för Jockes del föll han för att jag var blyg, blev på så vis blev lite extra intressant tydligen (skratt). 

”Joakim gick inte att stå emot. Efter ett par dejter var jag fast.”

 

Hur visste du att han var den rätta? Jag hade tidigt en känsla att det var vi. Det går inte att sätta fingret på det men det var nog det undermedvetna som sade “honom släpper du inte!” Och än i dag 11 år senare har jag aldrig tvivlat på oss. Vi är ett team som har tagit igenom oss tuffa perioder och småbarnskaos tillsammans.

Var det kärlek vid första ögonkastet? Det kan man nästan säga! Jag var på den tiden en väldigt blyg och försiktig person och vågade nästan inte tro att på att jag hade blivit kär. Joakim gick inte att stå emot. Efter ett par dejter var jag fast.

När gifte ni er? Vi gifte oss den 25 maj 2019 strax utanför Nyköping.

Hur skulle du beskriva ert bröllop för oss? Som ett bohemiskt och romantiskt lantbröllop, när våren var som allra vackrast och naturen stod i blom.

”Vi började leta en bit utanför stan och plötsligt kom Rosenhanska upp som förslag, och det tog mig verkligen med storm. Jag blev helt förälskad i lokalen och omgivningarna.”

 

Var ägde vigsel respektive fest rum? Vi hade vår vigsel i Husby Oppunda kyrka, en vacker vit stenkyrka med vackra ängar omkring sig. Bröllopsfesten hade vi 5 minuter därifrån, i Rosenhanska Magasinet. 

Ni gifte er på Rosenhanska Magasinet som kan vara det drömmigaste stället, hur hittade ni dit? Var det ett självklart val?  fort vi bestämt oss för att vi skulle gifta oss började vi leta lokal. Jag har alltid velat ha ett lantligt bröllop men hittade inget ställe i Stockholm som kändes rätt för oss. Vi började leta en bit utanför stan och plötsligt kom Rosenhanska upp som förslag, och det tog mig verkligen med storm. Jag blev helt förälskad i lokalen och omgivningarna. 

Fotograf Nathalie Nyberg

”Men på dagen 10 år sedan vår första kyss, gick Jocke ner på knä och självklart sa jag JA, igen!”

 

Om vi går tillbaka lite i tiden, när bestämde ni er för att gifta er? Var det något frieri inblandat? Vi förlovade oss faktiskt för första gången för 11 år sedan på vår 6 månaders dag. Men vi var unga och hade inte riktigt ekonomin för det bröllop som vi drömde om. Sen kom två barn och åren rann iväg. Men på dagen 10 år sedan vår första kyss, gick Jocke ner på knä och självklart sa jag JA, igen!

Hur visste ni vilket typ av bröllop ni ville ha? Jag har alltid haft en förkärlek för det lantliga temat och vi kände att det passade oss båda väldigt bra. Vi ville ha en dag med mycket skratt och värme med våra nära och kära och fokus på en riktigt rolig fest!

Hur påbörjade ni er bröllopsplanering? Vad var det första ni tog beslut om? Det första vi gjorde var att ta tag i det “jobbiga” Vad kostar saker och ting och vad är vår budget? På så sätt fick vi direkt ett hum om vilka poster som var dyra samt vilka saker som var viktiga respektive mindre viktiga för oss. Lokalen var viktigt och den var det första vi bokade. När vi bestämde oss för Rosenhanska fanns det två datum kvar, 25 maj och 3 augusti. Vi bestämde oss för 25 maj på en gång. Dels för att det är min favoritmånad och vi inte kunde motstå tanken på ett vackert försommarbröllop.

Fotograf Nathalie Nyberg

Vad skulle du säga varit de största utmaningarna i er bröllopsplanering? Att ha en planering som flyter på och att inte skjuta på saker. Livet kommer såklart emellan när man har småbarn och tiden inte alltid räcker till. Att göra en grundstruktur för när de viktiga bitarna och besluten måste vara på plats är en bra första grej. Att hålla budgeten är såklart en utmaning och där har vi haft vissa svårigheter kan man säga..

Tema eller ledord för ert bröllop? Lantligt försommarbröllop.

På vilket sätt karaktäriserar bröllopet er? Det är nog alla detaljer! Vi hade en röd tråd/tanke bakom varje del i vår bröllopsdag från inbjudningskorten till menyn. För mig är det magiskt att få planera och göra verklighet av en vision. Vi ville verkligen att hela dagen skulle kännas som “oss” i de val vi gjorde och det lyckades vi med.

”Mitt hjärta slog volter av lycka och nervositet.” 


Hur långt innan bokade ni/började ni planera?
Ungefär ett år innan bröllopsdagen.

Vilka tre ord beskriver bäst ert bröllop? Kärlek, lycka och skratt.

Hur såg er bröllopsdag ut? Vi gjorde oss i ordning på varsitt håll. Jag, mina tärnor och våra två flickor i vårt rum och min man och hans marskalkar i ett annat hus. Det var mycket förväntan och pirr i kroppen så det var skönt att ha sina vänner omkring sig. Min frisör kom och fixade mitt hår och därefter kom en god vän och gjorde mitt smink. Vi hade fotografering hela dagen så vår fotograf Nathalie Nyberg var med och fotade från start. Vi hade “first look” strax innan vigseln och den känslan var magisk. Mitt hjärta slog volter av lycka och nervositet. 

Fotograf Nathalie Nyberg

Vår vigsel var klockan 14 och när jag och tärnorna anlände ringde klockorna. Det var äntligen dags. Den lyckan! Näbbarna gick in först, sen mina tärnor och sist jag tillsammans med min pappa. Att se min stiliga man stå där framme vid altaret är en syn jag aldrig glömmer. 

Efter vigseln åkte vi cab med ballonger och släp av burkar och skor efter oss. Vi skålade i skumpa, slappnade av, skrattade och hade världens mysigaste stund tillsammans som nygifta. Innan vi åkte tillbaka till gästerna som minglade utanför magasinet passade vi på att fotograferas. Vi skålade och gästerna fick gå en tipspromenad innan vi satte oss till bords för vår trerätters bröllopsmiddag. Under middagen bjöd gästerna på tal som fick oss att både gråta och skratta på samma gång, det var så mycket kärlek under hela kvällen! Vi smet ut under bensträckaren för lite egentid och foto i skymningen och sen var det tårta, första dansen och sist men inte minst, party!

”Det är vår gemensamma dag och för oss har det varit viktigt var att vara lika delaktiga i alla val.”

 

Minns du känslan när ni sa ja till varandra? Vad tänker och känner du? Att säga de orden var så fint och rörande. Hela vigseln var helt underbar. Jag blev tagen av stämningen och det var många lyckotårar som föll. Att titta varandra i ögonen och lova varandra kärlek och trohet var ett starkt ögonblick. 

Fotograf Nathalie Nyberg

Hur gick planerandet till?  Jag tog stafettpinnen och bokade lokal, kyrka och fotograf snabbt då vi visste exakt vad vi önskade. Sen kunde vi ta det lite lugnt ett tag. Därefter blev det dags att prova klänningar, boka catering och skissa på inbjudningskorten. Vi har alltid tagit alla beslut tillsammans även om jag har varit drivande många gånger. Det är vår gemensamma dag och för oss har det varit viktigt var att vara lika delaktiga i alla val.

Fotograf Nathalie Nyberg

Vilka saker var viktigast för er i er bröllopsplanering? Att vi gjorde rätt prioriteringar. Man har inte råd med allt men vi var eniga om att vi ville ha en bra fotograf. Jag kände Nathalie sedan innan så valet var enkelt då hon är helt fantastisk och tar underbara bilder. Eftersom vi gifte oss på annan ort ville vi ha en lokal där mycket ingick och vi valde att lägga lite extra pengar på mat vilket vi inte ångrar.

Vad vet du idag  som du önskar att någon hade berättat för dig när det kommer till bröllopsplanering? Att det tar tid att planera ett bröllop. Från början har man många lösa trådar som tillslut ska bli en helhet. Försök att i god tid tänka i ett helhetsperspektiv. Jag fick det bästa tipset från Jacqueline som driver Rosenhanska Magasinet att tänka på dagen som en föreställning i fyra akter (vigsel, mingel, middag och fest). Där det är en tanke bakom varje del, en berättelse.

Fotograf Nathalie Nyberg

Vad hade ni på er? Min bröllopsklänning var en 3-delad klänning med spets upptill och en fantastisk tyllkjol som jag köpt på second hand butiken Bröllopsbruket. Min slöja var även den begagnad, från By Malina. Skorna var platta ballerinaskor från Emma Go och örhängena från Caroline Svedbom. Tipsar verkligen om att köpa second hand! Min klänning hade bara använts en gång innan men såg ut som ny.

Jocke hade mörkblå kostym från Suit Supply, vit skjorta, grå/blå slips och mörkbruna skor och bälte.

Berätta om flickornas ursöta klädsel! Jag letade länge efter en viss stil på flickornas kläder. När jag tillslut hittade dessa söta tyllkjolar blev valet enkelt! Kjolarna är från Etsy och deras topp och kofta är från H&M. Som tur var matchade de också tärnornas kjolar även fast de är från olika ställen.

Hade ni någon klädkod för era bröllopsgäster? “Försommarfin” (Kavaj).

Hur många gäster hade ni? 60 st.

Många som har barn funderar över hur de ska göra med sina barn. Om de ska vara med under både vigsel och middag. Hur gjorde ni och hur löste ni det med ev barnvakt? Flickorna var med hela kvällen. Den som brukar vara barnvakt var själv med på festen. Jag var väldigt nervös innan för hur det skulle fungera men vi hade en bra planering för flickorna hela dagen. Våra mammor hade huvudansvaret under middagen då flickorna satt vid deras bord. Under middagen fick de presenter och lite godis för att hålla sig sysselsatta. Vår lilla tjej somnade i vagnen under kvällen och vår stora tjej var med långt in på kvällen och dansade och hade roligt. Vi måste säga att allt gick över förväntan!

En tankeställare hos bröllopspar är underhållning eller sysselsättning för bröllopsgästerna, speciellt medan bröllopsparet tar bilder. Hade ni något sådant för era gäster? Vi hade en fantastisk duo, Ivan och Karolina som sjöng i kyrkan och som sen spelade under minglet. Vår ena tärna hade även satt samman en tipspromenad med frågor om oss som gästerna fick gå i samma lag som sitt bordsnummer. Då fick gästerna lära känna alla vid sitt bord redan innan den längre middagen.  

Fotograf Nathalie Nyberg

Detta bestod bröllopsmenyn av?
Förätt:
Skummad jordärtskockssoppa med grillad kronärtsskocka, syltade rotfrukter och västerbottenflarn.
Varmrätt: Smörstekt gös med räkor, dill, pepparot, brynt smör och potatisstomp.
Avslutning: Ost och chark från svenska gårdar med tillbehör.
Senare: Bröllopstårta och kaffe.

”Det är verkligen en känslomässig berg och dalbana. Vi blev båda tagna av hur mycket kärlek bröllopsdagen innebär.”


Hur gick era tankar kring bröllopsbudget, vilka var de största posterna? Från början satte vi en budget som vi tyckte kändes rimlig, men vi kan väl säga att det är inte den budgeten som vi hamnade på tillslut.. Bröllop är dyrt men man betalar oftast för kvalitet. Våra största poster var lokal, fotograf, mat och dryck.

Hade ni gjort något annorlunda i efterhand? Några råd till andra blivande bröllopspar? Nej, vi är så galet nöjda men hela vår bröllopsdag. Ett tips är dock att börja planera i tid. Vi satt till halv tre, två nätter innan bröllopet och vek festprogram vilket inte var optimalt.

Se även planeringsstadiet som något lustfyllt och kul. Man tar sällan bra beslut när man känner stress och press. Sen kommer saker gå fel längs vägen men det mesta löser sig, oftast till det bättre. Jag bytte tex brudklänning en månad innan bröllopsdagen vilket jag aldrig trodde skulle inträffa men det blev hur bra som helst. Och prioritera en bra fotograf!! Vi är så glada att vår fotograf Nathalie var med oss hela dagen och fångade alla magiska ögonblick! Ovärderligt.

 

Fotograf Nathalie Nyberg

Sist men inte minst, vad var det bästa med att gifta sig? Att det är så kul!! Jag har aldrig skrattat eller gråtit så mycket som på vår bröllopsdag. Det är verkligen en känslomässig berg och dalbana. Vi blev båda tagna av hur mycket kärlek bröllopsdagen innebär. Att se alla sina vänner och familj vara där för vår skull är mäktigt, och att få dela en sån underbar upplevelse med sitt livs kärlek är underbart.

 

Fotograf Nathalie Nyberg

Om Josephine & Joakim
Ålder: 32 och 34 år.
Vår familj består av: Josephine, Joakim och döttrarna Joy 7 och Jolie 2.
Bostadsort: Huddinge .
Yrken: Josephine arbetar som marknadsassistent på
ett inredningsföretag och Joakim som produktägare
inom IT.
Intressen: Umgås med våra barn. Inredning och trädgård (vi är nyinflyttade i hus). 
Bröllopsdatum: 25 maj 2019
Antal gäster: 60 st
Tema eller ledord för bröllopet: Lantligt försommarbröllop.
Såhär länge planerade vi vårt bröllop: Ett år.
Bröllopsbudget: 200 000 kr.
Hit går vår bröllopsresa: Vi åker till Lissabon bara vi två och efter sommaren åker vi till Mallorca hela familjen.

 

Upp