Lisa Nylén – Wedding Fair Sthlm

För två år sedan, i januari 2016, kunde besökare för första gången hälsas välkomna till bröllopsmässan, Wedding Fair Sthlm. Wedding Fair Sthlm är en bröllopsmässa startats av bröllopssångaren Lisa Nylén tillsammans med damskräddare Caroline Risberg och bröllopsfotograf Jennie Kumlin. Man kan säga att Wedding Fair är en form av motreaktion mot alla de stora bröllopsmässor som finns idag då denna är den totala motsatsen i sitt personliga tilltal med några få noga utvalda utställare.

”Jag ville ha en mindre mässa där utställare och besökare skulle känna sig sedda av såväl oss som arrangörer som av varandra.”

Lisa på senaste mässan. Foto Jennie Kumlin.

Hej Lisa! Välkommen till Wedding Stories! Du är initiativtagare till bröllopsmässan Wedding Fair Sthlm som precis haft sin fjärde bröllopsmässa sedan starten. Berätta om Wedding Fair Sthlm. Varför behövs det en bröllopsmässa som den? Jag tog initiativet till Wedding Fair Sthlm för att jag själv ställt ut på en av de stora mässorna och tyckte att det var så opersonligt. Jag ville ha en mindre mässa där utställare och besökare skulle känna sig sedda av såväl oss som arrangörer som av varandra. Jag kontaktade därför  Caroline Risberg, damskräddare, på ateljé Stass och fotograf Jennie Kumlin, som jag fortfarande arrangerar mässan med. Den första mässan roddade vi ihop på drygt två månader!

”Mässan har fri entré, vilket gör det lätt att ta med hela brudföljet, mammor och pappor utan att även de ska behöva betala”

Vad gör Wedding Fair Sthlm så unikt för bröllopsparen? Mässan har fri entré, vilket gör det lätt att ta med hela brudföljet, mammor och pappor utan att även de ska behöva betala. Vi bjuder på alkoholfritt rosé och de 100 första får en goodiebag. Sedan är det den personliga inramningen. Vi har inte montrar, utan alla utställare får varsin plats och ett bord som de får smycka som de vill. Alla utställare har tid för brudparen och är väldigt engagerade.

”Jag älskar verkligen bröllop – att se vad folk har på sig, vilken musik de väljer, vilka som talar på middagen..”

En av anledningarna till att du startade Wedding Fair är att du arbetar som bröllopssångerska, berätta mer. Jag har sjungit på vigslar i nästan 20 år och sjöng på min första vigsel i december 1998, i Seglora kyrka. Jag kommer nog att sjunga så länge folk bokar mig.

Att ha solosång under vigseln gör så oerhört mycket för ceremonin. Det sätter verkligen en personlig prägel, så jag tycker verkligen att folk ska prioritera det. Välj en sång som betyder något för er – en bra solist kan arrangera om de flesta låtarna så att de passar på vigseln.

Vad har du själv för relation till just bröllop? Bortsett från att jag sjungit så länge är jag själv gift sedan 7,5 år och har dessutom varit gäst på många bröllop genom åren. Jag älskar verkligen bröllop – att se vad folk har på sig, vilken musik de väljer, vilka som talar på middagen..

”.. tårar är det bästa kvittot på att det gått bra!”

 

Vad är det bästa med att få vara med under just ett bröllop? Att det är så oerhört uppskattat att sätta sång på känslor. Att se brudparets och gästernas reaktioner, tårar är det bästa kvittot på att det gått bra!

Märker du några trender i vilken typ av musik som bröllopspar önskar få framförd? Det är fortfarande många traditionella låtar, såsom Ted Gärdestads För kärlekens skull, Cajsa-Stina Åkerströms Av längtan till dig och Kents Utan dina andetag, men jag märker att fler väljer låtar på engelska just nu. ”All of me” med John Legend har jag sjungit många gånger de senaste åren.

Tillbaka till Wedding Fair Sthlm, Får vem som helst ställa ut? Ja, så länge man har ett företag och är inriktat mot bröllop och fest. Det som är bra med WFS är att det endast kostar 3500 + moms att ställa ut, vilket gör det värt för mindre eller nystartade företag att testa utan att göra en stor förlust.

Har ni återkommande utställare? Ja, vi har några som har varit med alla fyra gånger och flera som varit med de senaste tre gångerna. Ett gäng har redan anmält sig till nästa mässa!

”Man kanske bara är ute efter en sak till bröllopet och då känns det nog oprisvärt att betala för en stor mässa.”

Har du efter dessa fyra mässor själv märkt någon skillnad att stå på din Wedding Fair jämfört med de stora mässorna där jag tänker mig att man lätt blir en i mängden. Jag har bara stått på en stor mässa en gång, och det var 2013, så jag har inte så jättemycket att jämföra med, men jag upplever ett helt annat engagemang från besökarna här. De tar sig verkligen tid för alla utställare och det är väldigt trevlig stämning. När jag ställde ut på en stor mässa upplevde jag att jag fick jaga besökare på ett annat sätt.

Till skillnad från de större mässorna erbjuder ni era besökare fri entré. Vad tror du det innebär för de som besöker er? Fri entré gör det lätt att ta med hela brudföljet, mammor och pappor utan att även de ska behöva betala. Dessutom är det lätt att vara spontan och bara slinka in på lördagspromenaden. Man kanske bara är ute efter en sak till bröllopet och då känns det nog oprisvärt att betala för en stor mässa.

”Vi har fått oerhört fin respons från såväl besökare som utställare.”

Hur gick den senaste mässan? Den gick jättebra! Detta var fjärde mässan på två år och vi blir bättre och bättre på att organisera och marknadsföra oss samt hitta härliga utställare. Vi har fått oerhört fin respons från såväl besökare som utställare.

Sist men inte minst, när planeras nästa mässa för de som inte hade möjlighet att närvara i lördags? Lördagen den 2 februari 2019 kör vi på GT30 igen!

Och för de bröllopspar som önskar veta mer och är sugna på att boka dig som bröllopssångerkska, hur långt i förväg bör man vara ute? Man är alltid välkommen att höra av sig, även om jag märker att bokningar för augusti och september redan har börjat trilla in. Är jag ledig kommer jag!

Om Lisa

Ålder: 35
Yrke: Bröllopssångerska och en av initiativtagarna till
bröllopsmässan Wedding Fair Sthlm.
Bostadsort:
Telefonplan i södra Stockholm.
Upptagningsområde: Sjunger dit folk kallar. Blir mest i
Storstockholmsområdet även om jag åkt till både Gotland
och Dalarna för sjungningar.
Så här gör vi om vi vill boka Lisa: Kika in på lisanylen.com

 

 

Upp