Bröllopspresenter

När det kommer till att ge bort en lämplig bröllopspresent blir de flesta fundersamma. Vad ska man egentligen ge bort och för hur mycket och hur gör man när brudparet önskar sig pengar men man själv inte är bekväm med att ge bort det? Wedding Stories hjälper dig givetvis med detta.

En sak är i fall säkert när du kommer som gäst på ett bröllop och det är att du faktiskt måste ha med dig någon form av gåva sen har alla personer olika ekonomiska situationer att utgå ifrån och det vet även brudparet.

 

Vad är kutym?

presentboxEn tumregel för vad man ger i bröllopspresent och för hur mycket kan man säga beror på hur pass väl du känner brudparet. Ju närmre vänner desto personligare gåva och desto mer bör du lägga. Kutym brukar dock vara minst 500 kr per vuxen gäst, dvs 1 000 kr om ni är ett par. Står ni brudparet riktigt nära bör ni helst lägga lite till. Ju bättre du känner brudparet desto personligare gåva medan man brukar köpa något mer praktiskt om man inte står brudparet lika nära.

De allra flesta brudpar brukar ha en önskelista och vanligare är också att de önskar sig ett bidrag till en kommande bröllopsresa.

Önskar sig brudparet en pengagåva till bröllopsresan men det känns konstigt att ge bort pengar satsa gärna på en upplevelse de kan genomföra under resans gång. Varför inte boka in dem på en romantisk helikoptertur över staden eller en vinprovning om det finns lokal vintillverkning. De flesta brudpar är medvetna om att alla kanske inte är bekväma med att ge bort pengar och brukar ha tänkt ut något de önskar sig. Detta brukar toastmaster eller tärnor och bestman ha bra koll på. Ett annat alternativ kan också vara att gå ihop med några andra gäster och ge ett bidrag tillsammans. En flaska fin champagne eller ett vin som ska lagras för att öppnas på den 10:e bröllopsdagen är också vara en fin gåva som brukar vara uppskattad. Ett tips är att köpa dagens tidning på själva bröllopsdagen att slå in flaskan i så får de ytterligare ett minne från bröllopsdagen.

Bra presenter att ge bort

När det kommer till att hitta på en lämplig bröllopspresent är det bara fantasin som sätter gränser. Wedding Stories hjälper dig självklart när fantasin tryter. Nedan kommer våra favorit bröllopspresenter som vi gärna skulle ta emot vilken dag som helst.

♥ Parbehandling på spa

♥ Övernattning på hotell

♥ Vinflaska att spara till framtida bröllopsdag

♥ Vinprovning

♥ Afternoon tea

♥ Hotellfrukost

♥ Upplevelse under bröllopsresa såsom vinprovning, snorkling, båttur, restaurangbesök.

♥ Barnpassning eller städhjälp hemma så brudparet får tid till varandra.

♥ Presentkort på tex Svenskt tenn

♥ Champagne

♥ Ett apelsin- eller citronträd eller varför inte en stor och vacker kaktus.

♥ Porslin

♥ Luftballongtur

♥ Helikoptertur

♥ Bidrag till bröllopsresa

♥ Konsert- eller teaterbiljetter

♥ Hemmaspa kit med fina produkter ni lagt i en korg.

Upp