Karamelliserade popcorn

Karamelliserade popcorn

Vårt bästa popcornrecept på sädär härligt sega och salta karamelliserade popcorn som vi “lånat” från Tove Nilssons Soda, lemonad & snacks.

För ca 3 liter

  • 3 st kastruller poppade och saltade popcorn (görs med fördel på spisen själv)Bröllopsfotografering Karin Lundin
  • 1,5 dl socker
  • 0,5 dl glukossirap
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk bakpulver

Sätt på ugnen på 100 grader. Smält smör, socker och glukossirap och låt det koka upp. Blandningen ska sedan koka till den blivit mellan 120-125 grader (varmare än så bränns den vid). När kolablandningen uppnått rätt temperatur rör du snabbt ner bakpulver och salt. Häll över popcornen som ligger i en stor bunke och rör runt ordentligt tills alla är täckta. Bred ut popcornen på två plåtar klädda med bakplåtspapper och ställ in i ugnen. Rör runt bland popcornen var 20:e minut under ca 1 h till de torkat. Bra att man innan man häller över kolablandningen över popcornen har sett till så det inte är en massa popcornkärnor kvar. Ni vill inte att någon biter av en tand under er bröllopsdag. Då popcornen är klara i ugnen får de svalna. Försök separera dem så gott det går och lägg dem i återförslutningsbara påsar. Håller ca 2 veckor.

*För den som vill gå ett steg längre med sina karamelliserade popcorn kan vi rekommendera dig att ringla smält choklad över dem alternativt röra ned kakao i kolablandningen.

Upp