Kantarellpizza till er bröllopsbuffé

Pizza passar perfekt för er som tänkt er en buffé till bröllopsmiddag. För att lyxa till det lite och göra pizzan värdig ett bröllop har vi den perfekta pizzan som dessutom passar ett höstbröllop då vi tar till vara på det gula guldet som finns i skogen. Som ni förstått pratar vi såklart om kantareller. Denna pizza funkar såklart vilken dag som helst och den gråaste av dagar känns med ens lite soligare. Det fiffiga med denna pizza är att du köper färdig deg och den totala tillagningstiden är inte mer än 30 min varav 20 min av dessa är i ugnen. Det grymma med denna pizza är att den även funkar att äta kall men vänta med de sista dekorationerna till servering.

Till en Kantarellpizza behövs:

  • 1 st färdig pizzadeg, vanlig eller glutenfri (finns i kyldisken i affären)
  • 150 g riven Västerbottenost
  • 200 g kantareller alt 100-150g kantareller och 2 portabellosvampar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten gullök
  • Smör till stekning
  • 1 liten burk creme fraiche
  • Salt och peppar
  • 1 liten rödlök
  • 1 förpackning krasse

Gör så här.

Sätt ugnen på 200 C. Borsta svampen ren med en liten borste. Hacka gullöken fint. Halvera svampen om de är stora annars lägg dem i pannan som de är. Om du använder dig av portabello bör denna halveras och skivas. Lägg allt svamp i en stekpanna. Ha i en liten klick smör. Stek svampen och när allt vatten släppt från svampen har du i ytterligare smör. Salta och peppra. Tillsätt gullök och vitlök och låt steka med till svampen fått färg.

Under tiden svampen steks lägger du ut pizzadegen på en ugnsplåt. Kavla till eller tryck ut den lite. Bred på rikligt med creme fraiche och strö ost över hela pizzan. Spara lite ost. Räcker inte Västerbottenosten går det bra att blanda ut den med eventuell annan ost du har i kylen. När svampen fått färg strör du den över hela pizzan. Strössla med det sista av osten och skjuts in i ugnen. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min till den fått färg.

När pizzan är i ugnen passar du på att hacka en liten rödlök fint. Ta ut din nygräddade pizza, klicka ut lite ytterligare creme fraiche, strössla rödlök och klipp lite krasse och dekorera med. Dra ett extra varm med pepparkvarnen och NJUT!

Upp