Cake pops

Gör dina egna cake pops och bjud era gäster på som snacks mellan vigsel och middag eller placera ut en cake pop eller två vid varje gäst som en liten gåva.

Det bästa med just cake pops är att de kan vara hur enkla eller avancerade som du själv vill.

Enkla cake pops med färdigköpt kaka

Ingredienser

  • 1 färdigköpt sockerkaka (valfri smak) alt Ballerina eller Oreos
  • 150 g philadelphilaost för sockerkaka och ca 50 g till Ballerina eller Oreos
  • Ljus- eller mörkchoklad
  • Snygga pinnar i trä eller plast
  • Strössel
  • Något att ställa cake popsen i medan de stelnar

Smula sönder sockerkakan i en bunke och tillsätt färskosten, lite åt gången. Blandningen ska kännas fast och mjuk. Om inte tillräckligt mjuk tillsätt mer färskost. Blanda ihop antingen med hjälp av elvisp eller så smular du sönder kakan med hjälp av en matberedare och tillsätter färskosten i den. Om du valt en vanlig sockerkaka utan någon speciell smak kan det vara trevligt att tillsätta lite vaniljextrakt för extra smak.

När du är nöjd med blandningen rullar du små bollar i 5-kronors storlek av hela kakan. Ställ in i kylen och låt de kallna. Har du ingen frigolit eller liknande att stoppa dina cake pops i då de ska stelna kan ett tips vara att hälla strösocker i glas som du sedan kan sätta ner pinnarna i. Sockret gör att de stannar kvar och inte ramlar omkull.

Smält chokladen, antingen i mikro eller över vattenbad. Nu är det dags att ta fram dina träpinnar. Doppa änden av pinnen i chokladen och tryck snabbt ner den i en cake pop, obs inte mer än halvvägs då den annars kommer ramla av. Doppa därefter cake popen i den smälta chokladen. Dekorera med strössel innan den stelnar och placera med pinnen neråt i ett glas. Ställ gärna in dem i kylen och förvara dem kallt tills det är dags för servering.

 

Lite svårare cake pops med egengjord kaka

Fungerar på samma sätt som med den färdigköpta kakan men gör du din egna är det bara fantasin som sätter gränser. Kommer ni ha ett vinterbröllop varför inte göra en mjukpepparkaka eller blir det ett höstbröllop med lite rustikt tema kan en kaka med pumpa funka jättebra. Gör sedan på exakt samma sätt som ovan. Varför inte slå in cake popsen i lite cellofan och ställa ut en på varje gästs plats.

 

Upp