Kändis- och kungabröllop

Även om bröllopsdagen är en av de dagar vi lägger mest pengar på har många av oss svårt att komma i närheten av de enorma summor som läggs på bröllop av kändisar och kungligheter.

Medan ett ”vanligt” bröllop brukar hamna någonstans mellan 50 – 150 000 vilket i sig är stora kostnader är det alltid roligt att få reda på vad andra personers bröllop kostat och om inte annat går det ju alltid att hämta lite inspiration därifrån.

Den 31 augusti 2013 fick Isabella ”Blondinbella” Löwengrip sin Odd Spångberg. Bröllopet gick av stapeln på Gimo Herrgård nära Uppsala där de samlade 50 av sina närmaste för att fira sin kärlek. På sin blogg avslöjade Isabella att bröllopets slutnota hamnade på ca 280 000 kronor plus kostnader för bröllopskoordinator. Mao en kostnad på ca 5 600 kr per gäst. Tyvärr höll inte äktenskapet men det är alltid roligt att få inspireras lite oavsett.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel fick varandra under pompa och ståt sommaren 2010. Deras exklusiva bröllop kunde följas av tv-tittare världen över och på plats i Stockholm fanns nästan 2 000 bevakande journalister.

Bröllopet i sig gick på runt 20 miljoner men det enorma arbete runt och utökade kostnader är alltifrån polis till 16 timmars direktsändning i SVT slutade totalsumman på ca 100 miljoner kronor. Skattebetalarna fick stå för 10 miljoner av dessa i form av höjt apanage. Enbart Stockholmstad fick ökade kostnader på 17 miljoner bland annat i form av inköp av staket till alla avspärrningar. 700 gäster var inbjudna till vigseln i Slottskyrkan varav 558 av dessa fick följa med till den efterföljande 4-rätters middag på slottet samt en 11-våningars bröllopstårta som sträckte sig 3,3 meter och som vägde hela 250 kg.

Prinsessan Madeleines och Chris O´Neils bröllop var betydligt mer blygsamt och gick enligt en artikel i DN 2015 på den nätta summan om 8,5 miljoner kronor. En liknande summa spås även Prins Carl-Philips och prinsessan Sofias bröllop ha gått på.

Charlotte Perrelli snålade inte hon heller då hon 2015 skred till altaret för andra gången . Ett lyxigt 3 dagars bröllop på ett slott i Frankrike var det som väntade de 120 inbjudna gästerna. På gästlistan fanns namn som Micael Bindefeld, Pernilla Wahlgren, Peter Jöback, Tomas Brolin, Jessica Andersson med flera. Vad slutnotan för detta lyxbröllop slutade på kan vi bara gissa oss till men billigt var det inte.

Anja Pärson fick sin Filippa Rådin under festliga former mitt under stundande pridevecka sommaren 2014. Som vigselförrättare hade de ingen mindre än Mona Sahlin och på gästlistan fanns bland andra Mark Levengood, Malin Baryard och Henrik Johnsson.

Upp