Bröllopsfilmer

Finns det något härligare än att drömma sig bort med ett stycke bröllopsfilmer! Vi på Wedding Stories har samlat våra favoriter som vi hoppas ska få er i rätt stämning.

Sex and the city the movie

Fyra bröllop och en begravning (1994)

Vi börjar med klassikern nummer ett, Fyra Bröllop och en begravning. Hugh Grant under sin prime time spelar ungkarlen Charles som går på bröllop stup i kvarten. På en av bröllopsfesterna möter han den vackra amerikanskan Carrie spelad av Andie MacDowell. De unga tu fattar tycke för varann, men Carrie reser ändå tillbaka till Amerika. De möts på ytterligare ett bröllop för att skiljas åt ännu en gång och nästa gång de ses är det på Carries eget bröllop men Charles är inte brudgummen.. Denna film har blivit framröstad som en av topp 100 bästa brittiska filmerna genom tiderna. Ett måste som inte behöver någon ytterligare beskrivning tycker vi. Se den bara.

My best friends wedding (1997)

Julia Roberts, Cameron Diaz, Rupert Everett och Dermot Mulroney spelar alla i denna underbara kärlekskomedi som kommit att ha blivit en klassiker. Handlingen är enkel. Julias karaktär Julianne har gjort upp med bästa kompisen Michael (Mulroney) om att om de fortfarande är ogifta när de är 28 (ja vi vet sjukt ungt) ska de gifta sig med varandra. En dag får Julianne ett samtal från Michael där han talar om att han ska gifta sig med den unga Kimmy (Diaz). Julianne blir besviken och anser inte att Kimmy är rätt för honom. Hon inser nu också att hon själv är hopplöst förälskad i Michael. Bröllopet måste stoppas till varje pris och hon flyger i ilfart till Chicago. Med sig till Chicago har hon gaykompisen George som hon berättar är sin fästman för att förhoppningsvis göra Michael svartsjuk. Att ledmotivet till filmen är I say a little prayer med Diana Ross är bara ytterligare en anledning att se denna härliga rulle.

Runaway bride (1999)

Julia Roberts och Richard Gere förenas i denna romantiska komedi om Maggie (Roberts) som inte mindre än tre gånger övergett tre brudgummar vid altaret. Geres karaktär Ike är en journalist som fått i uppdrag att skriva om Maggie som nu står i stånd och ska gifta sig en fjärde gång. Han beger sig till Maggies hemstad Maryland. Den stora frågan är nu om hon även kommer överge blivande make nummer fyra!?

Bröllopsfixaren (2001)

Mary Fiore (Jennifer Lopez) är San Franciscos mest framgångsrika bröllopsfixare som blir uppöver öronen förälskad i Steve (Matthew McConaughey). Problemet är bara att Steve är hennes klient och ska gifta sig med någon annan..

Mitt stora feta grekiska bröllop (2002)

En riktigt feel good film om 30-åriga Toula som till sin familjs stora besvikelse fortfarande är ogift. När Toula blir förälskad i hel amerikanske Ian blir det problematiskt. Hur ska Toulas familj någonsin kunna acceptera att hon gifter sig med en man som inte är grek?

Smekmånaden (2003)

Ashton Kutcher och Brittany Murphy spelar det nygifta paret Tom och Sarah som vi får följa under deras smekmånad i Europa. Det som kan gå fel går fel och en hel del menskiljaktigheter uppstår. Det blir såklart inte bättre av att Sarahs familj hela tiden motsatt sig hennes val av make och klasskillnaderna dem sinsemellan, då Sarahs familj är både rik och snobbig, gör sig påminda. Det blir såklart inte bättre av att ett ex till Sarah dyker upp på samma hotell..

 

27 dresses (2008)

Katherine Heigl, känd som dr Izzie i Greys Anatomy, spelar Jane, den eviga brudtärnan som själv inget annat vill än att gå nerför altargången.. Att hon är hemligt förälskad i chefen gör inte saken bättre när hennes syster, spelad av Malin Åkerman, får chefen att falla för henne. Nu måste Jane hjälpa sin syster med bröllopsbestyren och försöka sätta sina egna känslor åt sidan..

Brudens bäste man (2008)

Patrick Dempsey spelar Tom som efter tio års vänskap med Hanna, Michelle Monaghan, inser att han är obotligt förälskad i henne. Problemet är bara att han får reda på att Hanna är förlovad och vill ha Tom som sin manliga brudtärna, något han tackar ja till. Tom vill göra allt för sin Hanna även om det innebär att han måste förstöra för henne.

Mamma Mia the movie (2008)

Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård och Colin Firth spelar alla i denna stjärnspäckade film baserad på musikalen Mamma Mia av Björn och Benny. Vi befinner oss på den lilla grekiska ön Kalokaori mitt i medelhavet där 20-åriga Sophie (Seyfried) planerar sitt bröllop. I hemlighet har hon bjudit in tre män (Brosnan, Skarsgård och Firth) till bröllopet. Sophie har luskat ut att hennes mamma (Streep) dejtat alla tre ungefär samtidigt som Sophie blev till vilket betyder att en av dem är hennes riktiga pappa. En efter en dyker de upp på ön, först ovetandes om varandra. Sophie avslöjar inte sina tankar och ber männen håla sig undan från Donna som ska få träffa dem som surprise på bröllopet. Det går inte riktigt som de tänkt sig och Donna överrumplas och panik uppstår. Sophie gör allt för att komma fram till vem som är hennes biologiska pappa samtidigt som bröllopsplaneringen måste fortskrida. En underbar film med alla klassiska Abba låtar som lockar till mycket sång.

Sex and the city (2008)

Tre år efter serien har haft sitt slut får vi återigen besöka tjejerna. Carrie ska äntligen få gifta sig med sin Mr. Big efter många års ”on and off” förhållande. Samantha bor i LA, Charlotte har äntligen blivit mamma och Miranda har flyttat till Brooklyn tillsammans med Steve och sonen Brady. Som vanligt blir inte allt som de tänkt sig. Följ med tjejerna en sista gång i denna härliga film.

Bröllopsduellen (2009)

Kate Hudson och Anne Hataway spelar i denna komedi om de två bästisarna Emma och Liv som hållit ihop i vått och torrt och delat allt även drömmen om det perfekta bröllopet. Båda två blir friade till och oberoende av varandra bokar de samma bröllopslokal samma datum. Ingen av dem vill ge upp sin dröm för den andra och striden är ett faktum. Må bästa brud vinna.

Bridesmaids (2011)

Tror de flesta hört talas om denna fantastiskt roliga film som är väldigt lik Baksmällan i stilen. Genialiska kvinnliga humordrottningar såsom Melissa McCarthy, Kristen Wig och Revel Wilson i rollerna som driver med den amerikanska övre medelklassens bröllopshysteri. En skruvad och sevärd komedi som redan blivit en klassiker.

Upp