Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia gifte sig med sin Carl-Philip den 13 juni 2015. Likt kronprinsessan valde prinsessan Sofia svensk design och tillsammans med favoritdesignern Ida Sjöstedt skapade de en riktig dröm klänning.

En riktig spetsdröm

Prinsessans klänning som går i tre olika vita nyanser är en riktigt trendig brudklänning med långärm, spets och lite urringning bak. Något som måste diskuterats både en och två gånger då de inte gjort något för att dölja den tatuering som prinsessans har bak i nacken. Klänningen är sydd i en helsidencrêpe som dubblerats med italiensk sidenorganza.

Lördagen den 13 juni vigdes Prins Carl Philip och Fröken Sofia Hellqvist i Slottskyrkan på Kungliga slottet i Stockholm. On Saturday 13 June 2015, Prince Carl Philip and Miss Sofia Hellqvist were married in the Royal Chapel at the Royal Palace of Stockholm. H.K.H. Prins Carl Philip och H.K.H. Prinsessan Sofia. H.R.H. Prince Carl Philip and H.R.H. Princess Sofia.

Foto: Mattias Edwall, Kungahuset.se

De vackra spetsdetaljerna på klänning och släp är gjorda i couturespets av José María Ruiz och är handklippta och sedan handbroderade i Idas ateljé på Södermalm i Stockholm.

Slöjan i tunn brudtyll är även den handbroderad med applikationer av skir bomullsspets.

Diademet med droppformade smaragder som prinsessan bar dagen till ära fick hon i gåva av kungaparet.

H.K.H. Prinsessan Sofia / H.R.H. Princess Sofia http://www.kungahuset.se/royalcourt/royalfamily/hrhprincesssofia/biography.4.751c664a14d8a76c833abc.html

Foto: Anna-Lena Ahlström, Kungahuset.se

Upp