Kate Middleton

Kate Middleton eller som hon numera är känd hertiginnan av Cambridge fick sin prins William den 29:e april 2011. Förväntningarna var stora på den kvinna som flertalet gånger blivit framröstad till en av de bäst klädda. Kvinnor rusar till butikerna i samma stund som en bild på Kate i en ny outfit släpps då alla vill se ut som hon. Hur skulle Kates brudklänning se ut och vem hade fått äran att designa den?

Ingen blev nog besviken på Kates klänning då hon skr9635039126_cc52b11c29_zed in i kyrkan,Westminster Abbey. En dröm i spets och satin designas av Sarah Burton för Alexander McQueen med ett 2,7 meter långt släp som bars av Kates syster Pippa Middleton.

Kunglig elegans

Klänningen som är en kombination av kunglig elegans och moderna snitt kom att bli 2011 mest fotograferade plagg. Bara dagarna efter bröllopet fanns kopior av både Kates och systern Pippas klänningar att hitta i butiker.

Klänningen i elfenbensfärgad satin och engelsk chantilly spets är både klassisk och trendig på samma gång med sina långa ärmar, sitt släp, sin krage och en rygg klädd med inte mindre än 58! knappar.

På huvudet bar Kate en handbroderad slöja och en tiara lånad av drottningen själv som hon fick i present på sin 18-års dag.

Örhängena, en gåva från Kates föräldrar är formade efter familjens släktvapen.

Ringen är prinsessan Dianas som hon fick av prins Charles 1981 och består av en 12-karats safir omgärdad av 14 diamanter.

 

Upp