Klänning till bröllop

Att hitta en klänning till bröllop kan tyckas enkelt men utbudet är stort och det kan vara svårt att hitta vad du söker. Som tur är har vi på Wedding Stories listat våra favoritklänningar som finns i butik just nu.

Det du först och främst bör ha koll på innan du gör ditt val av klänning till bröllopet är vilken klädkod det är som gäller. För att göra det hela lite enklare har vi samlat klänningarna under den kategori av klädkod de faller inom ramen för.

Frack eller högtidsdräkt

För frackbröllop gäller lång aftonklänning eller balklänning. Glittriga accessoarer och långa handskar kan du också med fördel passa på att bära vid denna uppklädda tillställning.

 

Balklänning från Bubbleroom i samarbete med Alexandra Nilsson. 

Balklänning från Bubbleroom. 

Smoking

Tänk James Bond och cocktailklänning så är du hemma. Ankellång eller som kortast knälång klänning är vad som gäller. Gärna i ett finare material såsom siden eller sammet. Tvådelat går också bra. Smycken är inte av lika hög vikt som vid frackklädsel och är mer blygsamma i den bemärkelsen att du kanske inte tar både örhängen och halsband utan väljer det ena eller det andra.

 

Turkos omlottklänning från & Other Stories. Kvalar inte denna klänning in på smokingbröllopet så vet vi varken till eller från.

Gul långklänning med en ärm Alexandra Nilsson X Bubbleroom. 

Mörk Kostym

Kanske vår vanligast klädkod. Formellt men inte för strikt. Vad gäller denna klädkod finns en hel del frihet. Här är valen många. Varför inte satsa på en byxdress, klänning eller något tvådelat. Knälånga klänningar är vanligast när det kommer till mörk kostym men även en hellång funkar om den inte är i ett alltför glittrigt eller fint material. Här undviker man material som siden och sammet om man kör långklänning men varför inte våga något mönstrat istället. Smyckena brukar vara mer diskreta mot tex de mer strikta klädkoderna.

 

Mini klänning med puffärm från & Other Stories!?  Vi hade inte tackat nej.

Långklänning i ljusrosa med Marimekkos karaktäristiska Vallmoblomma, från Åhlens. En riktig sommardröm.

Satinklänning från Lindex. Lika snygg klänning till bröllop som till fest.

Underbar maxiklänning med blomsterprint från & Other Stories. 

Kavaj

Den minst formella av våra klädkoder. Klä dig festfint. Finare än vardag. Klänning eller tvådelat med en kjollängd till knät alternativt en byxdress i finare material. Till kavaj kan också hatt bäras.

 

En sommardröm från & Other Stories som passar både till klädkod kavaj och sommarfin.

Mönstrad maxiklänning med lång ärm från Lindex.

Böljande långklänning från & Other Stories med puffärm.

Byxdress i siden från & Other Stories. Perfekt till både bröllop och fest.

Vardaglig, sommarfin eller valfri klädsel

Detta är en allt vanligare benämning och ingen egentlig klädkod. Dock kan man säga att ”vanlig klädsel” vid bröllop INTE innebär vardagskläder med jeans utan man ska klä sig fint. Välklätt men inte för uppklätt. En snygg kavaj med matchande eller udda byxa. Kanske en skjorta med hängslen. Slips eller fluga behövs inte. En kortare klänning, en vid maxiklänning eller en byxdress (lång som kort) fungerar alldeles utmärkt.

 

Knälång sommarklänning från Lindex.  Passar lika bra till det enklare bröllopet såväl som aw:n.

Blommig omlottklänning från Lindex. Passar lika bra till sommarbröllopet, sommarfesten, en kväll på stan eller strosandes på stranden.

Ärmlös långklänning med blomsterprint från Åhlens.  Den perfekta festklänningen?

Maxiklänning, Odd Molly från Åhlens. Lika fin barfota på stranden som till sommarbröllopet.

 

Upp