Brudtärneklänningar

När det kommer till brudtärnornas klänningar är dessa något de allra flesta funderar över. Hur ska brudtärneklänningarna se ut? Ska alla tärnor ha likadana klänningar och ska de matcha något mer? Som med allt annat då det kommer till bröllop är allt tillåtet, det är ni som bröllopspar som bestämmer. För att göra det lite enklare har vi dock några råd på vägen i hur man kan tänka.

Nummer 1

De allra flesta bröllopspar har ett färgtema på sitt bröllop och då är det fint att matcha tärnans eller tärnornas klänningar med detta. Vanligt är att den färg tärnorna har på sina klänningar stämmer överens med brudgummens (om det finns en sådan) fluga eller slips. På så sätt ser det enhetligt ut framme vid altaret när ni säger ja till varandra. I händerna bär brudtärnorna likt bruden/brudarna varsin bukett. Dessa är en mindre version av brudbuketten.

Nummer 2

När är det kommer till brudtärneklänningar är det viktigt att utgå från varje tärna. De flesta ser olika ut i kroppen och då passar man oftast inte i samma modell. Det man gör då är att utgå från samma färg, material och klänningslängd men att man istället anpassar varje klänningsmodell efter respektive tärna. Det finns inget värre än att vara klädd i något som man inte känner sig bekväm i. Speciellt inte i en situation där man ändå får så pass mycket fokus som då man är tärna.

Likadana klänningar sitter inte lika bra på alla tärnor hur gärna man än vill.

Är det inte av lika stor vikt vad era tärnor har på sig, brukar man ge dem en färg de ska hålla sig till, men att de då väljer ut något passande från sin egen garderob.

Nummer 3

Det ni ska ta i beaktande hur hedrande det än är att få bli tillfrågad om att vara brudtärna är att man som bröllopspar inte kan kräva att ens tärnor eller andra personer i bröllopsföljet ska bekosta inköp av kläder själva. Åtminstone inte om det är något specifikt ni vill att de ska ha på sig. Man får med andra ord se till att budgetera för inköp av just kläder eller åtminstone ge ett bidrag som täcker en stor del av kostnaden. De flesta kommer faktiskt inte att använda dessa kläder igen. Gör klart detta med era tilltänkta tärnor redan från start då det ofta förekommer en hel del osäkerhet kring inköp av just kläder, och denna typ av konflikter har ni inte tid med i er bröllopsplanering. Ni kommer ha saker att göra ändå. Vi lovar.

Nummer 4

Denna punkt säger sig kanske självt, men om möjligt, passa på att gå iväg och prova klänningar mer era brudtärnor. Ni får en superkul stund tillsammans plus att ni kan se vad var och en passar i. Det är inte säkert att alla butiker har klänningar i samma tyg och färg men modeller kan ni prova för att sedan klicka hem dem på nätet där utbudet är lite större och priserna kan var bättre. Ett annat alternativ är att gå till en sömmerska och sy upp specifika brudtärneklänningar men detta brukar kosta lite mer. Hur ni än gör är vi säkra på att era tärnor kommer se magiska ut. Lycka till!

Upp