Jag är förlovad vad gör jag nu?

Grattis till förlovningen det är nu det roliga kan börja. Att planera bröllopet är nästan lika roligt som bröllopet i sig och detta är förmodligen den största och viktigaste fest du någonsin kommer anordna. Det bästa av allt är att ni får bestämma allt själva.

 

Punkterna ni bör bocka av först

 

♥ Berätta för nära och kära att ett bröllop kommer att ske inom en snar framtid. Här är det viktigt att ni inte lovar för mycket. Många brudpar upplever att när de talat om att de ska gifta sig börjar vänner och bekanta som de kanske inte står så nära förutsätta och faktiskt fråga om de kommer få gå på bröllopet. Nu är det viktigt ni är konsekventa och säger att ni inte vet hur stort bröllopet kommer bli i dagsläget att ni nog kommer ha ett litet bröllop så ni kan inte lova någon något.

♥ Vilken typ av bröllop vill ni ha? Lantligt, slottsbröllop, vintrigt, borgligt? Försök sätta er ner med till exempel Pinterest där ni gör ett gemensamt bröllopsalbum. Att veta vilken typ av bröllop ni är ute efter kommer hjälpa er mycket i den fortsatta planeringen.

♥ Sätt en rimlig budget. För att kunna sätta en budget måste ni avgöra vad som är viktigast och hur ni vill ha det. Många gäster, fokus på mat och dryck, fixa mycket själva etc.

♥ Bestäm antal gäster. Antal gäster är både avgörande för budget (och påverkar mer än vad man tror) och för val av lokal.

Boka lokal och vigselplats.

♥ Bestäm ett datum. Detta kan oftast sättas först efter att ni bestämt er för en lokal då många   populära ställen är bokade långt i förväg.

♥ Boka in kock/catering om ni måste ordna med en egen sådan till lokalen. Även fotograf och eventuellt band eller dj är sådant som är skönt att kunna pricka av från listan i ett tidigt skeende så ni kan koncentrera er på allt det roliga sedan.

♥ Skicka ut Save the Date så snart ni kan så ingen annan i er kompiskrets eller närhet riskerar att gifta sig samtidigt som ni.

Detta är de första sakerna ni bör börja fundera på men för att veta hur ni ska gå vidare har vi gjort en lista där ni får listat vad ni ska göra och när. Hur ni ska gå tillväga för att börja planera ert bröllop hjälper vi er också med.

Upp