Hur vet jag min ringstorlek?

Att ha koll på sin ringstorlek är inte något självklart. Det allra enklaste är därför att gå in till en guldmsedsbutik och be om hjälp att mäta ditt finger.

Är inte detta ett alternativ och du har en annan ring som passar på ringfingret kan du utgå från den och mäta den ringen för att få en uppskattning om din ringstorlek.

Tänk sedan på att om du beställer en ring online, gravera den inte innan ni fått hem och provat den då det annars inte går att lämna tillbaka ringen. Självklart kan du förminska/förstora er ring genom att lämna in den men då slipper du förhoppningsvis detta steg.

I Sverige mäter man ringstorleken efter ringens inre diameter. En diameter på 15 mm motsvarar storlek 15, en ring på 16 mm motsvarar storlek 16 osv.

Så mäter du din ring!

Mät ringens inre diameter med en linjal eller ett måttband. OBS var noggrann då ½ mm motsvarar ½ storlek.

Om du inte har en ring

Ta hjälp av en vän eller partner. Bind en tråd runt det finger du vill mäta. Bind inte för hårt och mät därefter trådens längd i mm. Nu har vi en omkrets på fingret, det mått man mäter ringar i utomlands . Nu behöver vi bara omvandla omkretsen till inre diameter.

OBS tänk på att mäta när dina fingrar inte är för kalla. Storleken brukar kunna variera något beroende på temperatur (på ett kallt finger sitter ringen lösare och på ett varmt finger hårdare) så ta gärna måttet vid mer än ett tillfälle.

 

 

Upp