Parfym till bröllopet – brud

Parfym och  bröllop hör givetvis ihop. Man vill alltid dofta gott, speciellt på sin bröllopsdag. Kanske vill man inte heller dofta så som man gör till vardags utan hitta en för bröllopsdagen helt ny och unik doft. Vi har därför listat våra favoritparfymer till bröllopet.

Skillnad mellan parfym, eau de parfym och eau de toilette?

Parfym, eau de parfym (edp) och eau de toilette (edt) är uttryck man pratar om när det kommer till doften. Vad det faktiskt innebär är mängden parfymolja i din doft. En edt innehåller en mindre mängd parfymolja (4-8 %) än parfym (15-40 %) och edp (8-15 %). En parfym och en edp kostar således mer än en edt då den innehåller en större mängd ren parfym, den är mer koncentrerad. Väljer du en parfym eller en edp sitter doften därför kvar längre.

Varför passar jag inte i en viss doft?

En parfym som doftar gott på någon annan kanske inte doftar lika gott på dig och tvärtom. Detta beror på hudens pH-värde. Ditt pH-värde är inte samma som din partners och därför doftar en viss parfym annorlunda på dig mot någon annan. Det är därför viktigt att faktiskt testa parfymen på huden och inte bara på en doftsticka.

För att få lite inspiration att hitta din bröllopsdoft har vi listat våra favoriter. Klassiker som aldrig kan bli fel. Hoppas du håller med <3

 

Miss Dior, Dior. Är Diors hyllning till kärleeken. Doftar underbart av ros, bergamott och rosépeppar. En riktig klassiker som aldrig går ur tiden. 

Daisy, Marc Jacobs, förutom att flaskan i sig är ett konstverk beskrivs Daisy precis såsom man vill dofta på sin bröllopsdag. Sofistikerad men inte alltför allvarlig, strålande och förtjusande.

Classique, Jean Paul Gaultier är som namnet antyder deras klassiska doft. Doftar sött av ros och innehåller noter såsom apelsinblomma, ambra, ingefära, mandarin och vanilj. Förutom att den doftar gott utlovar den en känsla av glädje och njutning. Allt man behöver på sin bröllopsdag.

Daisy Dream är en annan favorit från Marc Jacobs. Daisy Dream beskrivs som en djupare tolkning av signaturdoftens nyckelingredienser björnbär, blåregn och vita träslag som omfamnar huden och lämnar ett elegant avtryck.

Chloé, en annan klassiker är Absolu de Parfum från Chloé. En rik, blommigt träig doft. 

La Tulipe, Byredo är en av Byredos lättare dofter och innehåller rabarber, cyklamen och fresia med en hjärtnot av tulpan. Den beskrivs som att strosa längs en stenbelagd trädgårdsgång precis när solen börjar värma. 

Love Story, Chloé. En romantisk doft med noter såsom apelsinblomma och cederträ. Ett väldigt passande doft dagen till ära då det ju handlar om er kärlekshistoria. 

 

Upp