Vintage brudklänningar

Återbruks- och vintagetrenden fortsätter att blomstra även när det kommer till brudmode och hur fint är det inte att bära sitt något gammalt i form av sin brudklänning. En gammal brudklänning berättar något både om sin historia och om den person som en gång burit den och kanske kan din klänning föras vidare till ytterligare en generation och berätta något för någon om vem du är. Brudklänningen kan också bli en stor post i din budget men genom att fynda eller tom hyra en brudklänning sparar du både på ekonomin och miljön. Vi på Wedding Stories har listat våra vintage favoriter och kanske sitter ni läsare på ännu fler dolda skatter som ni kan tänka er att dela med er av.

Bildkälla Pinterest

Här fyndar du din vintage brudklänning

 

Stockholm

Beyond Retro, är experter på att importera amerikanskt vintagemode. Här kan du fynda den ena efter den andra läckra brudklänningen. Finns numera på två ställen i Stockholm då tidigare Åsögatan butiken precis stängt ner.

City – Tunnelbana T-Centralen
Drottninggatan 77
111 60 Stockholm

Södermalm – Tunnelbana Zinkensdamm

Brännkyrkagatan 82

118 23 Stockholm

 

Judits Second Hand, Hornsgatan 75. Här hittar du ett otroligt vackert urval av klänningar och accessoarer. Men glöm inte stora plånboken, Judits vet att de kan ta betalt.

Lisa Larsson Second Hand, Bondegatan 48. En av Stockholms mest välkända secondhandbutiker. Här hittar ni kläder till både brud och brudgum. OBS Lisa Larsson har stängt söndagar och måndagar.

Old Touch, Upplandsgatan 43. Här samsas kläder från alla epoker tillsammans med smycken, underkläder, textilier, hattar, ja allt vackert du kan tänka dig i vintageväg. Inte sällan bär kläder och smycken med sig en liten historia om den som en gång burit det. Wedding Stories´s Sandra fyndade det hårsmycke här som hon bar under sitt bröllop och med smycket kom en liten handskriven lapp om den tidigare lyckliga ägarinnan. På Old Touch finns även kläder för uthyrning.

Saker och Ting, Sturegatan 28. Pytteliten men helt underbar butik där du både kan hitta klänningen med stort K och fantastiska accessoarer.

För brudgummen

Herr Judit, Hornsgatan 65 och Sibyllegatan 29. För den trendmedvetne och vintageintresserade brudgummen är Herr Judit rätta stället. De har även en webbshop för icke stockholmare. (Nerlagt)

 


 

Göteborg

 
Beyond Retro, är lika populärt som i huvudstaden och göteborgarna kan numera skatta sig lyckliga med inte mindre än två butiker. På Arkaden, Fredsgatan 1 samt hos Weekday på Kungsgatan 46.

Charlston Second Hand, Haga Nygatan 10. Är du ute efter en klänning från 50, 60 eller 70-talet har du kommit rätt.

Drömma Fashion & Vintage, Östra Skansgatan 3C. här hittar du mycket 50-tal och glöm inte fråga den trevliga personalen om hjälp.

 


 

Malmö

Beyond Retro hittar du även i Malmö på härliga Möllan, Claesgatan 8.
Chique Second Hand, Kärleksgatan 3B. Här finns alltifrån vackra klänningar till märkesväskor.

Mani Secondhand, Davidshallsgatan 8. Mycket välkänd vintage butik som funnits sedan 1976 och allt som finns i butiken är noga utvalt. Här hittar du festkläder både för honom och henne.

By Baltatzar, Storgatan 41/Davidshallstorg. Malmös bästa vintage för honom.

 


 

Dalarna

 Spader Madame Retro-Vintage, Öja Tyskvägen 3, Vikarbyn. Fantastisk gömd skatt är denna vintagepärla till butik (lada i flera plan) där du kan hitta både prylar, möbler och kläder från 40-, 50-, 60- och 70-talet. Öppet sommartid 12-16 dagligen och vintertid enligt ök över telefon. Ring på 0706-06 86 89.

 


 

Hela Sverige

 På MyrornaEmmaus, Stadsmissionen och Kupan Röda Korset kan du hitta en hel del godbitar och om du har tur även en brudklänning. Loppisar runt om i landet kan också ha en hel del i gömmorna.

 


 

På webben

 Beyond Retro 

Blocket 

 Dorotheas Closet och Vintage Wedding 

 Ebay och Ebay UK 

 Etsy 

The vintage dress company

 Posh girl vintage

 Tradera 

 Vintageous

 


 

Hyra klänning

Stockholm

 Elsas Vintage bröllop. Att vintagedrottningen och bloggaren Elsa Billgren specialiserar sig på uthyrning av vintage brudklänningar har väl inte gått någon förbi. Elsas uthyrning har blivit väldigt populär och här kan du hitta riktiga rariteter. Här kan ni dessutom göra klänningsprovandet till en del av möhippan men ni måste vara ute i god tid och glöm inte ta med eget bubbel.

 


 

Upp