Var kan jag hitta min brudklänning?

För en del brudar är valet redan självklart. De vet exakt hur brudklänningen i deras drömmar ska se ut. Det är en klänning som funnits i huvudet sedan länge och som ska förverkligas med hjälp av en sömmerska. För andra är en vintage klänning det de drömmer om medan andra vill gå loss i en bröllopsbutik eller redan bestämt en favoritdesigner de vill handla av.

Valen är många och för att veta vad som passar dig gäller bara en sak, att prova dig fram. Och dessutom ska du ju såklart passa på att ta med dig dina tärnor till en butik och gå crazy bland alla brudklänningsmodeller och stilar. Både för att det är roligt och ett minne för livet men också för att veta både vad du vill ha och inte vill ha.

Om man nu inte har en bröllopsbutik i den stad man bor i eller inte vet var man ska hitta den perfekta klänningen med stort K tipsar vi om våra bästa ställen.

Är det en vintage brudklänning som gäller kan ni ta del av vår guide till just dem.

Handla online

När det kommer till online shopping av din brudklänning är valen många och du kan komma riktigt billigt undan om du skickar efter från exempelvis Asien. Du kan till och med få måttbeställt genom att ange dina egna mått. Dock kan det behövas justeringar av en sömmerska här hemma ändå för att få till den perfekta passformen och sedan får man ta ställning till om de eventuella arbetsvillkor som ofta är i fabrikerna utomlands är något man vill stödja eller inte. Du bör också ha i åtanke att det kan bli extra tullkostnader om du beställer från andra ställen än Europa. Med det i åtanke är det ett riktigt bra budgetalternativ och du har många valmöjligheter både vad gäller modeller och material.

Jenjen House

Har både brudklänningar och tärnklänningar. Här kan ni tex beställa klänningar i samma färg och material till era tärnor men i den modell som passar respektive tärna. Bestäm er för långklänning till alla sedan utgår ni från den modell som passar varje tärna bäst. På så sätt blir alla lika glada. OBS Jenjen skickar från Asien så det kommer tillkomma skatt- och tullavgifter.

Asos

Denna fantastiska klänning som är en riktig vintagedröm kunde nyligen fyndas på Sikö Auktioner.

Asos är det smidigt och enkelt att handla. Det är även lätt att skicka tillbaka plagg du inte är nöjd med. Asos har alltid koll på det senaste modet och så även när det kommer till brudklänningar. Köp trendigt tvådelat där du som brud bjuder på lite hud eller varför inte en byxdress eller en skir spetsklänning. På Asos finns även skor, underkläder och accessoarer. Givetvis kan även tärnorna hitta sina klänningar här. Asos är dock inte lika flexibelt med att ni själva kan välja tyg och färg på klänningarna som ni kan göra på Jenjen.

Zalando

Smidigt och enkelt är det att handla på Zalando. Att de även har brudklänningar gör inte saken sämre. Klicka hem de klänningar du gillar bäst, prova dem hemma i lugn och ro och skicka tillbaka de som inte passar. Bättre än så kan det inte bli.

Auktionshusen

Vi vill även tipsa om att många av auktionshusen ibland har brudklänningar som auktioneras ut och de flesta av dessa auktioner kan du såklart köpa via nätet.

Lyx

Är budget inga problem och du gärna lägger lite extra på din brudklänning är det några namn du bör lägga på minnet.

Lars Wallin

Couturekungen himself ska du vända dig till om du vill ha en riktig one of a kind klänning. Lars har en brudkollektion med både klänningar och ringar men vill du likt våra kungligheter ha något riktigt speciellt syr han upp efter beställning. Vad en sådan kreation kan kosta vågar vi knappt tänka på men vi gissar att det är många nollor i beloppet.

The Wedding heter Efva Attlings senaste brudkollektion.

Efva Attling

Efva som för de flesta är känd som en fantastisk smyckesdesigner, har även gjort en bröllopskollektion av exklusiva bröllopsklänningar som finns på några få utvalda ställen, däribland NK. Utöver Efvas klänningar finns både skor och håraccessoarer. För den som vill gå all in kan man klä sig i Efva från topp till tå och varför inte som kronan på verket sätta hennes ring på fingret. Vill du ha en Efva klänning bör du vara beredd att betala mellan 15-20 000.

Ida Sjöstedt

Ida sydde upp Prinsessan Sofias brudklänning till bröllopet 2015 och blev i januari 2016 utsedd till Årets Designer på Elle galan. Att Idas brudklänningar är något alldeles extra förstår du säkert.

Fadi El Khoury

Vill du ha äkta couture är det Fadis brudklänningar som gäller. Fadi har länge samarbetat med NK och Rosenrummet och syr upp brudklänningar efter beställning. Fadis klänningar har burits av både celebriteter och vår egen kronprinsessa Victoria och nu senast prinsessan Madeleine som för tredje gången i Nobelsammanhang bar en klänning signerad Fadi. Denna gång var det en riktig prinsessdröm i rosa med handsydda blommor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Upp