Trendspaning brudklänningar

Den fortsatt stora trenden inom brudklänningar och brudmode är spets. Man kan säga att spetsens intåg kom åter igen då  Kate Middelton gifte sig med sin prins William och har därefter varit det hetaste inom brudmode.

Hur ska en trendig brudklänning i spets se ut?

Vill du vara riktigt trendig får brudklänningen gärna ha ett liv av spets. Att klänningen har en ärm är också ett måste. Alla varianter av ärmar funkar men gärna med en tight 3/4-dels lång ärm. Vill man titta på de svenska prinsessorna är det prinsessan Sofia som är trendigast. Spetsen har stått för de arbetade detaljerna i klänningar istället för som i Kronprinsessan Viktorias klänning där sömnadsdetaljerna varit klänningsmodellen själv.

Vad kan vi se för kommande trender?

Färgen rosa gjorde sitt stora intåg igen under mitten av 2010-talet och just nu är rosa trendigare än någonsin. Även i bröllopmodet kan vi urskönja att rosa är en blivande trendfärg. D bröllopsmodet inte ändras lika snabbt som övriga modet kommer du vara en av trendsättarna om du vågar dig på färgen.

Something old, something new, something borrowed, something blue.

Något som gör sig tydligt synlig på catwalken för brudvåren 2018 är ljusblått så nu kan ni skippa strumpebandet i blått och gå direkt på klänningen. Hur snyggt är det inte med en ljus- eller isblå kjol med ett spetsliv till! Från catwalken 2018 kan vi också se hur capen gör entré. Hur pass capen kommer bli ett permanent inslag i våra bröllop är låter vi dock vara osagt även om den är  snygg på catwalkmodellerna.

 

Upp