Svart bröllopsklänning

Att vilja ha en annan bröllopsklänning än just en vit är inte ovanligt. Men hur funkar det med en svart bröllopsklänning? Och vart kan du hitta den?

Om vi ser tillbaka lite på historien så var faktiskt svart den färg man bar till sitt bröllop. Detta då svart var den exklusivaste av färger. Bara de välbärgade hade råd med ett tyg som färgats svart och därför var det finaste man kunde bära till sitt bröllop just en svart bröllopsklänning.

Den vita bröllopsklänningens intåg

Den vita bröllopsklänningen gjorde sitt intåg först under 1800-talet då man inspirerats av det parisiska modet.

Vad gällde de mindre välbärgade hade de kanske precis sparat ihop till en svart klänning så för deras del bar de inte vita bröllopsklänningar förrän 1920-talet. Dock hade allmogen tidigare då den svarta bröllopsklänningen var på modet hos adeln ofta klänningar i ljusa färger då de inte haft råd med det dyra svarta tyget. 

Idag då?

Idag är vitt fortfarande den färg man främst förknippar med just en bröllopsklänning men i och med att bröllopen blir alltmer personliga är det inte ovanligt med bröllopsklänningar i andra färger. Numera är det inte ovanligt att se bröllopsklänningar med tyllkjolar i skira rosa- och blåtoner men kanske inte riktigt lika vanligt att se en bröllopsklänning i mer ”djärva” färger som rött och svart.

Vart hittar man en svart bröllopsklänning?

En snabb googling ger tyvärr inte så mycket men misströsta inte. Vi hjälper dig. Genom att lista de snyggaste svarta klänningarna på marknaden just nu, alla värdiga ett bröllop, vill vi slå ett slag för den svarta bröllopsklänningen. Hur snyggt vore det inte med en enkel svart klänning till stadshusvigseln? Eller en riktig partyblåsa till nyårsbröllopet.

Svarta bröllopsklänningar

En perfekt svart bröllopsklänning värdig en stadshusvigsel, från & Other Stories.

 

Svart långklänning med underbara blomsterdetaljer från Ida Sjöstedt vore magisk att skrida fram till altaret i. 

Inte redo för svart till vigseln? Varför inte satsa på denna härliga festklänning signerad Ida Sjöstedt till efterfesten!? 

En riktig festklänning värdig nyårsbröllopet.

Svart maxiklänning med paljetter passar perfekt som bröllopsklänning. 

Urfin miniklänning med krage från & Other Stories. Tänk er att säga ja i denna!

Till vinterbröllopet? Svarta paljetter med gulddetaljer från By Malina. 

River, fjädrad tyllklänning från Ida Sjöstedt. Den ultimata fest- och bröllopsklänningen?

Upp