Gravid brud

Att vara gravid när du gifter dig är inget ovanligt. Däremot finns några saker som kan vara bra att tänka på.

Brudklänning för gravidmage?

Vacker brudklänning från hovleverantören av gravidklänningar, engelska Seraphine.

En stor fråga för de flesta blivande brudar är frågan om brudklänning. Hur ska den se ut, vad passar jag i osv.  För en gravid brud brukar detta vara ett ännu större frågetecken. Finns det ens brudklänningar för gravida och vad ska man tänka på?

Som ni säkert listat ut kan det vara lite problematiskt att hitta en bröllopsklänning för den växande magen, men misströsta inte vi hjälper dig. Först och främst kan vi börja med att tala om att det kommer lösa sig och det finns som alltid flera vägar att vandra.

Sy upp en brudklänning

De allra flesta blivande gravida brudar brukar sy upp sin  brudklänning. Tricket där är att man väljer en modell som är vid från bysten och nedåt samt lägger till lite extra utrymme så den växande magen får plats. Inte helt lätt och det kan vara lite svårt att beräkna, men hittar ni en sömmerska eller skräddare som har erfarenhet av gravidbröllopsklänningar sedan tidigare kommer detta inte vara ett problem.

Köpa färdig brudklänning till gravid kvinna, går det ens?

Är du en av dem som hellre köper en vacker klänning än att känna stress över att en uppsydd klänning inte kommer passa trots allt? Wedding Stories har tipset på de som gör gravid brudklänningarna nummer ett.

Engelska Seraphine är helt inriktade på gravida. Att de dessutom är hovleverantör både till brittiska och svenska kungahusen där både Kate Middleton och alla våra prinsessor burit Seraphines klänningar gör inte saken sämre. Här hittar du de allra snyggaste gravidkläderna däribland brudklänningar. Givetvis finns också klänningar för dig som ska vara brudtärna.

Besök någon av deras butiker i London eller beställ online. Du kommer inte bli besviken.

Angående storlekar så skulle vi rekommendera dig att gå upp en storlek. Dvs är du normalt en small ska du i deras gravidklänningar beställa en medium. Det fiffiga med dessa kläder är att de är anpassade för att magen ska växa så du kan ha samma plagg genom hela graviditeten.

Tärnklänning från Asos Maternity exclusive.

Asos

Inte ett lika säkert kort när det kommer till just brudklänningar men ska du vara tärna eller är bjuden på andra tjusiga tillställningar hittar du utan tvekan klänningar som kommer få dig att stråla.

Välj deras occasion wear kollektion så hittar du förhoppningsvis vad du söker.

Skor

Väljer du att gifta dig i en klack glöm inte att ha ett par ballerina eller liknande att kunna byta om till. Din kropp kommer tacka dig.

Alkoholfri brudskål

Givetvis ska även den gravida bruden få skåla i bubbel. De allra godaste är Rickard Juhlins eller God Dryck no 1 för vanligt alkoholfritt bubbel eller God Dryck no 2 för alkoholfritt rosébubbel. Alla dessa finns både på Systembolaget eller välsorterade matbutiker och delikatesser.

Snacks

Se till att din nyblivna make eller eventuella brudtärnor har något snacks med sig till dig. Man vet aldrig när illamåendet slår till och snackset kan vara din räddning.

Ett annat hett tips är att faktiskt använda trosskydd under ett sådant speciellt tillfälle som ens bröllop. Att hålla helt tätt är svårt för många gravida så för att undvika otrevliga överrakningar och fläckar på din klänning kan ett trosskydd vara räddningen.

Glöm inte en vilopaus!

Andra tips för dig som är gravid och planerar att gifta dig, lägg inte vigseln för sent på eftermiddagen. Som gravid tenderar man somna tidigt oavsett tillfälle och sin egen bröllopsmiddag är inget man vill avvika ifrån. Lägg vigseln redan kl 13 eller 14 så kan orkar du med en lång bröllopsmiddag och dans utan att det blir för sent på natten.

Planera också in en liten vilopaus där du kan lägga dig ner och bara ta det lugnt mellan vigsel och middag så kommer du orka med den långa bröllopsmiddagen.

Upp