Bröllopsresa

Bröllopsresa eller smekmånad, kallas den första gemensamma resa bröllopsparet åker på som nygifta.

Bröllopsresan är för många den välbehövliga paus som behövs efter månader av bröllopsplanerande och andra bestyr. En chans för brudparet att njuta av den första tiden som gifta.

Mini-moon

Numera finns även begreppet mini-moon. En mini-moon är till för de som har svårt att komma iväg på en längre bröllopsresa i direkt anslutning till bröllopet. Det är som är en kortare resa som ofta är en weekend eller veckoresa som inte är så långt bort. På så sätt hinner man spara ihop pengar till en lite lyxigare och långväga resa om man önskar och kan få det bästa av två världar.

Många bröllopspar brukar önska sig ett litet bidrag till sin bröllopsresa istället för ”vanliga” bröllopspresenter. Bröllopet i sig är en så stor kostnad så med ett bidrag istället för vanliga gåvor kan fler bröllopspar faktiskt få en möjlighet att komma iväg på en efterlängtad bröllopsresa.

Inga rätt eller fel

Bara fantasin sätter gränser för var just er bröllopsresa ska gå och vad den ska innehålla. Vill ni hänga på en sandstrand? Snorkla eller åka skidor i alperna? Utforska Sverige? Vandra eller dricka bubbel och äta ostron i Paris så ska ni göra det om ni har möjlighet!

 

Upp