Wedding Blues

Kanske har ni inte hört talas om Wedding Blues tidigare, men som med mycket annat man gått och planerat för och väntat på under en lång tid kan en depression uppstå när väntan är över. När denna väntan handlat om ett bröllop kallas den Wedding Blues eller bröllopsdepression. 

Vad händer om jag får Wedding Blues?

Först och främst måste du ta reda på om du faktiskt drabbats eller inte. Vissa symptom bör därför kunna bockas av. Känner du dig tom, ledsen, ensam och nedstämd efter ditt bröllop ja då kan det tyda på att du fått en mindre depression. Detta är vanligt då alla månader av spänningar och planerande plötsligt släpper. Vad ska jag göra nu är en tanke många tänker. Kanske håller inte lyckokänslan i sig så länge efter bröllop, det är ju oftast en dag som man gått och väntat på länge och varit nervös inför. När dessa spänningar släpper, ja då kan denna tomhet och nedstämdhet infinna sig. Det är inte bara bröllopsparet som kan drabbas av Wedding Blues utan även tärnor, bestman, föräldrar och andra närstående som deltagit i planering och laddat för den stora dagen kan drabbas.

Hur blir jag av med dessa känslor?

Känns allt helt hopplöst så ska du givetvis uppsöka hjälp för hjälp finns att få och den ska man inte vara rädd för att ta. Kanske hjälper det om du har något nytt att se fram emot.

Tiden läker det mesta men det kan vara bra att försöka sysselsätta sig till den gjort det. Kanske har du något nytt att se framemot som du kan börja planera inför. Det kan vara alltifrån en kommande bröllopsresa till ett nytt jobb, en flytt osv. Kanske är det nu du sk anmäla dig till den där kursen du alltid gått och funderat över men aldrig bokat in. Du kan även planera in massa härliga framtida date nights du ska ha med din parter.

Framförallt så ska du inte gå och bära på dessa känslor själv utan prata med din nyblivna make/maka. Ni har ju faktiskt precis lovat att älska och finnas där för varandra i nöd och lust.

 

Upp