Snabba tips för den perfekta bröllopsdagen

Att planera sin bröllopsdag är något som är både roligt och krävande. Vi på Wedding Stories listar några snabba tips för att ni ska få den perfekta bröllopsdagen.

Sätt ett tema för bröllopet

Att sätta ett tema eller en färgkod som går igen i allt från trycksaker till dukning till blommor gör att ert bröllop känns genomarbetat. Att sätta ett tema eller färg gör det också lättare för er att ta beslut. Tänk också vilka fina foton ni kommer få.

Budget

Utan en budget inget bröllop. Sätt en bröllopsbudget och prioritera utifrån era preferenser vad ni tycker är viktigt att lägga pengar på.

Välj toastmasters med omsorg

Att ha rätt toastmasters sätter stämningen för bröllopet. Att vara toastmasters är så mycket mer än att bara vara spexig, det handlar om att kunna planera och organisera och hålla kontakt med alltifrån kök till leverantörer till att vägleda er alla genom bröllopsmiddagen. Gå igenom med era toastmasters vad ni vill ha ut av kvällen och vad ni önskar få hjälp med. Att vara toastmasters är otroligt ärofyllt men glöm inte bort hur mycket jobb det ligger bakom.

Körschema

Skapa ett körschema tillsammans med era toastmasters. Vad händer när och vilka berörs. Att ha ett körschema underlättar för hela er bröllopsdag och inga frågetecken kommer att uppstå om alla får samma information om vad som sker och vid vilken tidpunkt.

Träffa era leverantörer

Har ni bokat catering, fotograf, make-up artist eller florist!? Se till att träffa era leverantörer och gå igenom era tankar och önskemål och visa bilder. På så sätt minimerar ni risken för att något ska brista i er kommunikation.

Back-up plan

Planerar ni för en utomhusvigsel!? Hur gör ni om det börjar regna? Genom att planera för ett utifall perspektiv vet ni vad ni ska göra om vädret inte blir så som ni önskat. Kanske behöver ni hyra in ett tält som finns redo i fall att, eller köpa in regnponchos som ni kan lämna tillbaka om de inte används. Bara att ha tänkt igenom hur ni ska göra vid eventuellt dåligt väder kommer skapa mindre stress i er bröllopsplanering. Gå också igenom detta med era toastmaster/andra ansvariga så de vet vad de ska göra.

Underhållning

Att tänka utifrån ett gästperspektiv är alltid trevligt Vad hade ni uppskattat som bröllopsgäst och vilka minnen vill ni ha från er bröllopsdag? Det kan handla om musikunderhållning i form av ett band eller DJ eller något så enkelt som ett photo booth eller en polaroidkamera. Saker som får era gäster att mingla runt och våga lämna bordet är det som skapar ett minnesvärt bröllop.

Strunta i småsaker

Saker kan alltid uppstå men försök att koppla bort och vara i nuet under er bröllopsdag. Lita på att era toastmasters löser alla eventuella problem och lägg fokus på varandra. Det viktigaste är ju trots allt att ni får säga ja.

Upp