Save the date

När ni vet att ni ska gifta er nästa år men tycker det är lite väl tidigt att skicka ut en inbjudan redan nu kan ni anamma den amerikanska trenden och skicka ut ett Save the date kort.

Att skicka ut ett Save the date har blivit allt vanligare. Save the date är precis som det låter att man reserverar ett visst datum. Att skicka ut ett Save the date innebär att ni innan ni skickar den formella bröllopsinbjudan skickar ut en notis om att ni ska gifta er. På så sätt kan ni ta det lite lugnt med själva bröllopsinbjudan (som man vanligtvis skickar ut ca tre månader innan bröllopet) och ni kan pusta ut med att ingen annan kommer reservera just ert datum.

Enkla och snygga Save the date där man tydligt ser vilka som ska gifta sig och när. Här har man också valt att hänvisa gästerna till en egengjord hemsida.

Behöver vi skicka ett fysiskt Save the date?

Ni behöver inte skicka ut ett fysiskt Save the date om ni inte vill. Att meddela er på annat sätt som via Facebookevent, sms eller telefon fungerar minst lika bra. Många tycker dock det är roligt att både skicka och få ett fysiskt kort. Fördelen med att skicka ut en Save the date är att era gäster redan nu kan planera in i sina kalendrar med eventuell ledighet. Kommer ni ha långväga gäster är detta extra fördelaktigt för dem. Det kan här vara bra att ge dem en liten notis om var bröllopet kommer äga rum så de likväl som ni kan planera.

Vilken info behöver ett Save the date innehålla?

Ett Save the date behöver tala om vilka det är som ska gifta sig och på vilket datum samt meddela att mer info kommer längre fram med en inbjudan alt en hänvisning till en bröllopshemsida. Det har blivit allt vanligare att brudpar gör en egen hemsida inför själva bröllopet. På så sätt kan gästerna enkelt tillgodogöra sig all viktig information inför bröllopet. I annat fall kan man skicka med en liten bilaga till själva bröllopsinbjudan med info om toastmasters, vägbeskrivning mm. Kul och genomtänkt är såklart om Save the daten går i den stil man kommer ha på resterande trycksaker under själva bröllopet.

 

Upp