Musik under vigseln

För er som gifter er i kyrka eller borgerligt, dock ej stadshuset, finns möjlighet att införa personliga musikinslag under vigseln. Kanske har ni en sång som betyder mycket för er som ni gärna vill få framförd just under vigselceremonin. Det blir stämningsfullt både för er och för era gäster. Tänk på att inte låta någon annan påverka er i valet av musik utan detta är helt och hållet upp till er, det är er dag.

Vad gäller musiker finns många otroligt begåvade musiker som är specialiserade på just bröllop och många av dem går bland annat att finna på sidan musik till bröllop samt på dopguiden.

Är det kyrkobröllop behöver ni inte vara rädda att det enbart är psalmer som gäller även om minst två är obligatoriska men glöm inte att det är ni som väljer ut dessa och det finns ett stort antal som många faktiskt inte ens tänker på som psalmer.

Under en vanlig kyrkovigsel brukar det i regel finnas utrymme för ytterligare 2-3 musikaliska inslag förutom psalmerna och vilka dessa är, är helt upp till er. Glöm inte heller att nyttja kantorn, kanske kan hen spela just den specifika låt ni skulle vilja ha med många på orgeln. Kolla gärna upp om ni kan provlyssna på en orgelversion innan ni bestämmer er då alla låtar inte låter riktigt lika bra på orgel.

Vad gäller ingångsmarsch behöver man inte vara traditionell om man inte önskar. Även här finns möjlighet att göra det lite mer personligt och vi har till och med varit på ett bröllop där vinjettmusiken till Star Wars spelades som ingångsmarsch. Både häftigt och oväntat, detta utan att brudparet var några inbitna Star Wars fans.

 

Upp