Planera möhippa steg för steg – så här gör du

Att planera möhippa och svensexa är två viktiga aktiviteter som blivit tradition i vårt avlånga land. För planeringen av dessa brukar brudtärnor respektive bestman och marshalker stå. Med Wedding Stories steg för steg guide ser vi till så ni inte missar något i planeringen. Givetvis bjuder vi i vanlig ordning på en drös med inspiration också. Vad gäller tidsperspektivet brukar möhippa respektive svensexa äga rum någon gång under den den sista månaden inför bröllopet.

Våra bästa tips för att få till en lyckad möhippa

Gästlista – Vilka tror ni bruden vill ha med på sin möhippa. Stäm av med henne själv, men så pass långt innan att hon inte kommer fatta, eller brudgummen.

Bestäm datum – Vilket datum ni än väljer kommer alla inte kunna närvara. Vilket datum kan flest och vilket datum passar bäst in i bröllopsplaneringsagendan? Stäm av med brud eller brudgum för att dubbelkolla så det inte krockar med något viktigt.

Planera – Planera noggrant och börja i god tid. Skapa ett körschema för dagen. Blanda dock inte in för många i planeringen. Uttrycket ju fler kockar desto sämre soppa stämmer alltför väl in i sådana här sammanhang. De som ansvarar för hippan får sätta grunden och resterande deltagare får lov att köpa konceptet.

Självklart ska det synas vem det är som ska stå brud.

Aktiviteter – Börja planera in aktiviteter i tid och boka upp dessa. Välj aktiviteter efter brudens intressen. Har hon någon oanad talang som borde utvecklas vidare eller har hon en fäbless för livets goda? Bara fantasin sätter gränser. OBS glöm inte att det under sommarmånaderna faktiskt kan bli fullbokat på populära aktiviteter och ställen.

Kidnappning – Ingen möhippa är fulländad utan en riktig ”kidnappning” eller överraskningsmoment. Det bästa är att boka upp bruden på någon annan aktivitet dagen för själva möhippan, då är chansen för överraskning mycket större. Glöm inte göra upp en plan för hur detta ska gå till och vem som ska göra vad.

Ansvarsområden – En kan inte göra allt men alla kan göra lite. Dela upp mellan er vem som gör vad. En får ansvara för bubbel till överraskningsbrunch, någon annan tar med jordgubbar och choklad, en tredje snittar osv.

Oväntade utgifter – Glöm inte ta höjd för oväntade utgifter såsom transport, dricks osv när ni budgeterar. Skulle det mot förmodan bli pengar över efter dagen är det enklare att swisha tillbaka än att få folk att lägga in mer pengar i efterhand.

Varannan vatten – Hur tråkigt det än låter måste ni se till att hålla er blivande brud på en sådan nivå att hon inte blir uttorkad. Alla vill komma ihåg sin möhippa dagen efter. En glad brud är viktigt men en för berusad brud blir inget roligt minne.

Lekar – Glöm inte att planera in och förbereda roliga lekar för er brud under dagen. Alltifrån jag har aldrig till en förinspelad frågestund med brudgummen som får svara på frågor om bruden och bruden får i sin tur svara och se hur väl de faktiskt känner varandra..

Middag – Glöm inte att planera in/boka/bestämma hur ni ska göra med middagen. Ska den vara på restaurang boka bord i tid, ska den vara hemma – planera. Oavsett hur ni ska göra tänk igenom detta noggrant.

Festligt avslut – När middagen lider mot sitt slut vad händer då? Drar ni er tillbaka på ett hotell där ni förbokat en svit och har tjejsnack och dricker bubbel resten av natten eller är karaokebaren nästa destination? Blir det utgång där ni dansar och sjunger er hesa? Oavsett slutdestination se till att ha en plan och förboka även dessa aktiviteter. Ska ni klubba kolla innan om ni kan stå på gästlistan så ni slipper köa en kväll som denna. De flesta ställen brukar vara schyssta och skriva upp möhippegäng om man kontaktar dem innan.

När bruden är nöjd är även ni nöjda – Ingen brud vill vara ensam kvar på dansgolvet. En oskriven regel är därför att så länge er brud vill hålla igång håller även ni igång. Samma sak som att ni alltid skrattar med bruden men aldrig åt bruden.

 

Superfin mugg dagen till ära! Perfekt till picknicken.

Upp