Lekar möhippa

Att planera in lite lekar under möhippan är ett roligt inslag, både för brud men också för deltagare som får en chans att lära känna varandra lite bättre och blir trevliga inslag att ha under dagen mellan aktiviteter.

Här kommer Wedding Stories favoriter vad gäller lekar till möhippan. Vi börjar med lite introduktionslekar som är bra att starta igång hippan med.

Vem är vem?

Alla deltagare på möhippan köper varsin present som ska symbolisera vänskapen med den blivande bruden. Bruden får i uppgift att gissa vem presenten är ifrån. Dessa presenter behöver inte öppnas alla på en gång utan kan öppnas lite då och då under dagens gång för att sprida ut det roliga. Detta kan också omvandlas till en fiskdam där bruden får fiska upp grejerna. Det behöver inte vara dyra saker utan det är symboliken som är det viktiga.

15 sekunders-leken

Den perfekta lunchleken när ni alla sitter samlade. ! Bruden får 15 sekunder på sig att presentera alla på möhippan hur man känner varandra, genom ett minne, eller liknande.

Hur väl känner det blivande bröllopsparet varandra?

Låt brudens svara på en fråga om sig själv och/eller sin blivande. Spela sedan upp den blivande äkta hälftens svar om henne som ni förberett sedan innan. Gärna enkla saker såsom favoritmat, favoritfärg, när blev ni tillsammans, vem tog första steget osv. Detta leder till många skratt.

Bilbingo

Kommer det ske förflyttningar i bil eller taxi under möhippan!? Låt bruden spela bilbingo som ni förberett där varje lod- eller vågrätt rad innebär en gåva, en liten hutt från en fickplunta eller något annat som hon kan behöva rustas med nu när hon ska bli fru.

Heliumballonger med uppdrag/meddelanden i

Finns det någon som inte älskar heliumballonger!? Vi känner inte till någon i alla fall och vad är roligare än att utrusta den blivande bruden med ett helt knippe ballonger. Vad hon inte vet är att det i varje ballong döljer sig ett meddelande som ni smygit in. Låt hennes panga ballongerna i ordning under dagen för att avslöja nästa steg på dagen eller låt henne göra uppdrag med hjälp av ballongerna.

Ex på uppdrag ni kan ha i en ballong: 
Dags för ett uppdrag. Be tio okända personer om deras bästa relationsråd. Du har 30 min på dig. Lycka till! (Dessa relationsråd kan ni sedan sätta in i en bok och överräcka på bröllopet.)

Hur många grodor behövde du egentligen kyssa innan du hittade din prins!? Det är dags att ta farväl en gång för alla nu. Skriv ner dem alla en efter en och säg farväl för alltid. (Alla vill väl ha lite skvaller och detta brukar leda till en del skratt.)

Morgongåvan är en gammal tradition som först handlade om att bruden skulle få en gåva av sin nya make morgonen för själva bröllopet. Idag är vi lite mer moderna och både brud och brudgum brukar överräcka en morgongåva till sin respektive. För att hjälpa dig på traven du ska släppa kraven. Nu en morgongåva du ska sy ty du är ju en blivande fru. Ett par kalsonger din nya man ska få men du måste skynda på. (Här har ni såklart förberett nål, tråd, och tyg.)

 

Klä ut er till bruden

Alla hippor brukar ha ett överraskningsmoment där bruden faktiskt förstår att det är nu det händer, dagen för möhippan är här. Varför inte skoja till det lite extra såsom på Cecilias möhippa där alla deltagare sprang fram med varsin mask framför ansiktet föreställandes just Cecilia. Väldigt knasigt och roligt.

Frågesport

Nu när er vän ska bli fru måste hon bli rustad för livet som fru. Ställ henne mot väggen i en frågesport om husmorsgrejer eller andra ämnen som hon är vass på.

Framtida jag

Bruden får skriva ett brev till sig själv, sitt framtida jag. Hon får skriva ner sina tankar, känslor och förväntningar på bröllopet. Hur det kändes att bli överraskad på sin hippa osv. Brevet försluts och får sedan öppnas av hennes själv om x antal år.

Musikquiz

Alla deltagare på möhippan får i förväg skicka in en låt de förknippar med bruden/sin relation till bruden Spela upp dessa, låt bruden gissa vem som valt låt och ställ frågor som deltagarna själva fått skriva om respektive låt.

Charader

Charader där alla karaktärer har en koppling till er blivande brud. Dela upp er i två lag och turas om att spela alltifrån hennes ex, knasiga farmor, föräldrar, kollegor, förälskelser mm. Detta leder garanterat till en riktig skrattfest.

Upp