Lokal eller vigselplats först

När det kommer till frågan om vad man börjar med, lokal eller vigselplats, måste ni själva bestämma vad som är viktigast.

Har ni alltid drömt om att gifta er på ett specifikt ställe, kyrkan ni blivit döpta i eller på en äng vid er sommarstuga så ska ni börja där. Spelar inte platsen för vigseln en avgörande roll råder vi er utan tvekan att börja med lokalen. I de stora städerna kan det vara lång väntan på en populär lokal och i de flesta fall tar det mycket längre tid att hitta en lokal än tvärtom. Det är också lättare att hitta en vigselplats vid lokalen än en lokal vid en vigselplats.

Lägg lite tid på att göra researcharbete över lokaler ni kan tänka er och välj ut flera olika som ni tittar på för att få en möjlighet att hitta den lokal som verkligen är ni.  Vid kontakt med dessa ställen får ni höra efter hur andra tidigare brudpar gått tillväga vid själva vigseln.

Vid lokalletandet bör ni också fundera på huruvida datum för bröllopet är avgörande eller inte. De långa väntetiderna kanske inte är så långa om ni väljer ett datum utanför högsäsong eller om ni till och med kan tänka er att gifta er en annan dag än en lördag.

 

Upp