Hur vet jag vilket typ av bröllop jag vill ha?

Att veta vilken typ av bröllop man vill ha är för en del självklart medan andra inte har någon aning.

Kan man ens ha olika typer av bröllop tänker en del. Svaret är såklart ja. Det vore ju konstigt annars med tanke på hur olika vi är som människor. Frågan är dock hur man ska veta vad som passar en själv. Svaret på den frågan är att du måste hitta inspiration för att få en känsla av vad som är just du. Inspiration kan ni enkelt få genom att skapa ett gemensamt album på Pinterest där ni samlar bilder ni tycker är inspirerande och fina. Försök sedan komma fram till vad som känns som ni. Kanske kan även ett besök på en bröllopsmässa vara till hjälp. En av de största mässorna är Bröllopsfeber som äger rum i Stockholm, Göteborg och Malmö under januari och februari varje år.

Det finns inga rätt eller fel

Det första ni ska bära med er är att det inte finns några rätt och fel när det kommer till bröllop. Det finns inga måsten. Välj hellre bort saker som inte är ni snarare än att ta med något för att ni sett andra ha det på sitt bröllop. Ert bröllop ska spegla dem ni är och ni ska omge er med de personer ni vill ska fira er på er stora dag. Det kan därför vara bra att först fundera på om det ska vara ett litet och intimt bröllop eller ett firande med mycket vänner och familj. Detta brukar de flesta redan veta. Försök sedan föreställa er i vilken miljö ni säger ja till varandra och hur ni vill ha er fest. Bestäm också om festlokalen eller vigselplatsen är viktigast för just er.

Vet ni om ni vill ha en sittande middag, buffé, grillning, tebjudning, trädgårdsmingel eller ett tema underlättar det såklart. Kanske finns någon specifik familjetradition vid bröllop som ni vill ta fasta på? Kanske har ni ett stort fritidsintresse eller en hobby? Och är det något ni vill ta fasta på eller inspireras av i ert bröllopsplanerande? Kanske är ni är inbitna skidåkare och känner att ett bröllop med vintertema är helt rätt.

Bara en sak som att välja ett färgtema på sitt bröllop, skapar en helhet.  Att ha en genomgående färg kan göra att bröllopet känns mer genomtänkt än vad det är.

Ett bröllop behöver inte heller vara helt matchat om man inte vill. Loppisfyndat porslin och udda vaser blir charmigt och skapar en varm och ombonad känsla.

Prioritera

Viktigt när det kommer till bröllopsplanering och vilken typ av bröllop ni vill ha är att ni gör en prioriteringslista. Hur gärna man än vill så brukar tillgångarna vara lite begränsade. Att i ett tidigt skede göra en prioriteringslista kommer hjälpa er att kunna ta ställning och välja vad ni vill fokusera på. Ta också hjälp av vår checklista för bröllop så ni inte glömmer viktiga delar samt kan bocka av saker allt eftersom.

 

Upp