Utgifterna de flesta glömmer att ta med i sin bröllopsbudget

Bröllop och budget går hand i hand. Att ha koll på sina kostnader är därför a och o. Wedding Stories har listat de utgifter de flesta glömmer att budgetera för.

  • Mat och dryck till bröllopsfotograf, band/DJ. Alla personer som är med er under bröllopsdagen om det så är er bröllopsfotograf, serveringspersonal (om den anlitas separat), band/DJ (de flesta kommer tidigare på dagen för att soundchecka/ställa iordning), barnvakt som passar er/era gästers barn, alla dessa personer  ska ha mat.
  • Porto till Save the date, inbjudningar och tack kort är ofta något man inte tänker på men många bäckar små..
  • Transport till/från vigsel. Hur ska ni ta er till och från er vigsel om vigselplats och fest är på olika ställen. De flesta tar sig till vigseln i en vanlig bil men därifrån brukar de flesta vilja transportera sig på ett litet tjusigare vis.
  • Back-up vid regn. Har ni planerat att ha ert mingel utomhus eller ska ni grilla till middag? Vårt väder är inte alltid att räkna med och ni bör ha en plan B. Många ställen kanske har ett tält att sätta upp men det kan vara förknippat med en extra kostnad. Finns inget tält på plats, vågar ni chansa eller ska ni hyra in ett för säkerhetsskull?
  • Milersättning – Ska er fotograf eller make up artist köra långt för att ta sig till er? Kolla med de ni anlitar huruvida detta är något som ingår i priset eller inte så slipper ni ekonomiska överraskningar.
  • Planerar ni att ge ert brudfölje och toastmasters något som tack för att de ställt upp? Om så ska denna kostnad även den in i er bröllopsbudget.
  • Rehearsal Dinner – Bjuder ni in till middag dagarna eller kvällen innan ert bröllop? Glöm inte budgetera för denna kostnad då det är något som kan springa iväg.
  • Lunch under själva bröllopsdagen. De flesta möter upp sitt brudfölje tidig morgon dagen D till ära. Att ni får i er mat denna dag är viktigt så ni orkar med. Vad ska ni äta och vad kostar dessa luncher? Ska ni stå för det eller betalar alla för sig själva?
Upp