Bröllopsplanering så börjar man

Ni har bestämt er för att säga ja till varandra men hur börjar man egentligen planera för ett bröllop, i vilken ände, och hur vet man vilket typ av bröllop man vill ha? För att veta vilket typ av bröllop ni vill ha måste ni bestämma er för vad just ni prioriterar. Vad ni tycker är viktigt för er på ert bröllop.

Prioritera

Är det tex att ha en jättestor fest? Att ha en specifik bröllopslokal? Att ha en sittande middag med många rätter? Att ha ett live band? Att ha fri bar? Att lägga mycket pengar på vigselringar? Att ha lägga mycket fokus på blommor, kanske har ni t.ex. alltid drömt om en vigselbåge?

Ofta kanske man inte tycker exakt samma sak som sin partner. Rangordna därför först en och en vad ni tycker är viktigast, sätt er ner tillsammans och gör en gemensam rangordning/prioriteringslista.

När ni avgjort vad som är viktigt för just er måste ni bestämma er för vad varje del får kosta. Gå också igenom hur en bröllopsbudget brukar se ut så ni inte riskerar att missa några kostnader.

Antalet gäster påverkar både val av lokal och er bröllopsbudget

Ni behöver också göra en gästlista. Antalet gäster kan i många fall påverka ert val av lokal. Även detta är en prioriteringsfråga. Vad som är viktigast för er? Många gäster eller en specifik lokal? Har ni verkligen sett framför er en viss typ av lokal kanske det inte är ett problem att anpassa antalet gäster till lokalen istället för tvärtom? Och vad säger er budget? Ju fler gäster desto högre budget.

Hitta rätt leverantörer till ert bröllop

När ni bestämt er för och bokat er lokal kan ni gå vidare. Nu har ni ett bröllopsdatum. Nu är det dags för nästa roliga grej, nämligen att hitta rätt leverantörer till ert bröllop.

Att hitta era leverantörer hjälper till att sätta känslan för bröllopet. Vad vill ni förmedla? Vilken fotostil gillar ni? Hur ska bröllopsklänningen se ut? Blommorna? Tårtan? Vill ni ha en tårta eller vill ni kanske bjuda på lyxiga chokladpraliner istället? Vad har ni för färgtema? Och har ni inget färgtema är det kanske dags att fundera på ett nu.

Värt att tänka på är att det ibland ingår er visst utbud vid lokalhyra. Tex bordslinné, blommor till borden, ljudutrustning. Stäm av så ni vet vad just ni behöver.

Glöm inte heller att vara ute i god tid när ni ska boka era leverantörer. Ju förr desto bättre för att säkerställa att ni får just den leverantör ni önskar. För att veta när man bör göra vad har vi satt samman en checklista för exakt detta ändamål.

Se också till, att om ni kan under resans gång be om hjälp av  tex familj och toastmasters. Finns det något de kan/vill hjälpa er med.

Sist men inte minst ha roligt under ert bröllopsplanerande. Försök avsätta lite tid, tex en kväll varannan eller varje vecka till ert bröllopsplanerande, på så sätt tar det inte över allt och ni får något roligt och mysigt att se fram emot. Glöm inte heller att skriva ned vad som ska göras, av vem och när. Sen är bara att pricka av allteftersom ni blir klara.

 

 

 

 

 

Upp