Brudskål och bröllopsmingel

Den första skålen för det nygifta paret kallas för brudskål. Brudskålen äger vanligtvis rum mellan vigsel och bröllopsmiddag. Till brudskålen brukar man servera snittar och låta bröllopsgästerna mingla med det nygifta paret.

Själva brudskålen brukar toastmasters hålla i. Gästerna samlas och tar emot bröllopsparet som gör entré. Bröllopsparet tilldelas varsitt glas bubbel eller annan dryck att skåla i (gästerna har alla något i sina glas sedan innan) och ett fyrfaldigt leve utbringas för det nygifta paret.

Efter brudskålen är det fritt fram att gratulera och lyckönska era nygifta vänner.

Servera bröllopstårta

Under bröllopsmingel är det trevligt att bjuda på något tilltugg, snittar eller varför inte våra urgoda karamelliserade popcorn. Det kan också vara trevligt att vända lite på bröllopsmiddagen och servera bröllopstårtan under bröllopsminglet. På så vis får bröllopstårtan den uppmärksamhet den kanske egentligen förtjänar. Efter bröllopsmiddagen när det i vanliga fall är dags för tårta tenderar de flesta att vara väldigt mätta och tårtan riskerar komma lite i skymundan.

Under själva minglet brukar man som gäst kunna få ta del av bordsplaceringen, det är också ett bra tillfälle att lägga fram en gästbok.

Att beräkna alkohol och dess åtgång under bröllopsminglet är kanske inte det lättaste men ca 1,5-2 glas bubbel per gäst brukar man räkna på. Dock kan det vara bra att bjuda på något alternativ som första törstsläckare innan själva bubblet serveras.  Bröllopsgäster brukar vara törstiga efter vigseln. Ställ fram lite öl, karaffer med vatten eller bål innan ni tar fram bubblet så släcker de törsten med övrig dryck först.

Hur mycket tid ska vi lägga på bröllpsminglet?

En timmes mingel är inget ovanligt utan en bra hålltid. Serveras tårta kanske ni bör lägga till en stund så alla hinner ta. Men tidsåtgången till själva minglet beror helt och hållet på när ni vill att er bröllopsmiddag ska sluta. Räkna baklänges med era toastmasters eller be dem ta ansvar för detta tillsammans med servering. Många tal och happenings under bröllopsmiddagen betyder en längre middag. När vill ni att er middag ska sluta och festen ta vid?

Upp