Bröllopslekar

När det kommer till bröllop är det ofta uppskattat att ha något form av tidsfördriv för era bröllopsgäster

Det är inte bara gästerna som ska underhållas och ett roligt inslag under middagen brukar vara när bröllopsparet själva får vara delaktiga i olika bröllopslekar. Toastmaster eller toastmadame är de som brukar ansvara för dessa. Wedding Stories hjäper er med tips om de bästa och roligaste bröllopslekarna.

Skoleken

En av de mest kända lekarna där bröllopsparet placeras med ryggarna mot varandra sittandes på varsin stol. Låt bröllopsparet ta av sig sina skor och ge sin respektive en av skorna. Toastmaster eller toastmadame läser upp ett antal påståenden och bröllopsparet får tala om vem påståendet stämmer bäst in på genom att sträcka upp sin egna eller sin partners sko. Det är ofta enkla påståendes som läses upp  liknande vem lagar mest mat hemma, vem städar mest, vem tog initiativet till första dejten osv. Beroende på vilket bröllopspar man har att göra med kan frågorna vara mer eller mindre fräcka/utmanande.

Fotobås

Ett fotobås behöver inte vara ett riktigt fotobås utan en kamera på stativ med en separat utlösare duger alldeles utmärkt. Placera lite rekvisita vid ert fotobås så är ni hemma. Garanterat en stämningshöjare för både bröllopspar och bröllopsgäster.

Kidnappa brud eller brudgum

”Röva bort” brud eller brudgum under festen eller middagen och låt respektive utföra eller lösa olika uppgifter/gåtor för att få tillbaka sin nyblivna maka/make. Tex måste brudgummen sjunga en kärlekssång eller skriva en dikt för att få tillbaka sin brud.

Hemlig uppgift

Alla gäster inklusive bröllopspar tilldelas varsin lapp innehållandes ett hemlig uppgift som ska utföras under kvällen. Uppdragen kan vara alltifrån att dra felaktiga ordspråk till skåla olämpligt högt, sjung en snapsvisa, berömma alla talare efter respektive tal, stjäla en blomma från ett annat bord, torka en anann gäst om munnen osv. När hela bordet utfört sina uppgifter väntar en överraskning såsom shots till alla vid bordet, godis eller något annat uppskattat.

Målning

Tillsammans mer era gäster kan ni under kvällen skapa ett konstverk. Låt alla inklusive bröllopspar måla sitt självporträtt eller färglägga redan färdiga gubbar på en tavla. Köp en stor duk som ni sätter upp på ett staffli och förse era gäster med penslar och färg.

Uppdrag

Toastmaster och/eller toastmadame talar om att nu ska det delas ut uppdrag bland gästerna. 6 eller 12 uppdrag, ett under varje eller varannan månad under första året som gifta. Toastparet väljer första gästen och sedan väljer varje gäst nästkommande uppdragstagare. När alla som ska delta i uppdragen blivit utvalda får de dra två lotter var. På en av lotterna står en uppgift som de ska genomföra åt brudparet och på den andra lotten står det under vilken månad uppdraget ska genomföras. Tex kan det på första lotten stå bjuda brudparet på middag och på andra lotten drogs månaden mars upp. När alla uppdrag är utdelade får brudpar och deltagande gäster en lapp med vad de blivit tilldelade.

Ex på fler uppdrag barnpassning, hundvakt, middag, vinkväll, bjud bröllopsparet på lunch, kom över med nybakat fika osv.

Pussa brud eller brudgum

När brud eller brudgum går på toaletten eller av annan anledning lämnar lokalen är det fritt fram för övriga gäster att passa på att kyssa brud eller brudgum på kinden. En vanlig och oftast uppskattad tradition som ger många skratt då man ska hinna pussa brud eller brudgum så många gånger som möjligt medan respektive är iväg. Som toastmaster eller toastmadame rekommenderar vi att du stämmer av detta med ditt bröllopspar  innan då inte alla uppskattar denna typ av närkontakt.

 

Dansbingo

Går till på följande sätt, ett kuvert tejpas fast under respektive gästs stol. I kuvertet finns ett klistermärke med en siffra och en bingobricka. Klistermärket får inte visas för någon utan ska klistras fast under skon. Nu är det dags att bjuda upp någon och efter avslutad dans får ni be er dansparter lyfta på ena foten och kolla vilket nummer som gömmer sig på klistermärket. Finns numret med på er bingobricka är det bara att kryssa över. Först till en fullständig rad vinner. En rolig och annorlunda lek som uppmanar till skoj. Givetvis är brudparet också med i denna lek.

Minneslåda

En minneslåda är egentligen ingen lek utan i minneslådan får gästerna skriva små meddelanden som de postar till ert framtida jag. Dessa ska sedan öppnas på en bröllopsdag i framtiden. Kanske er 5:e eller 10:e. Det kan vara alltifrån en liten hälsning, ett råd eller ett minne från er bröllopsdag. Det kommer garanterat att uppskattas av era framtida jag.

Upp