Bröllopsinbjudningar

Själva bröllopsinbjudningen är för de flesta blivande bröllopspar den första indikationen på att just ni ska gifta er. I er bröllopsinbjudan har ni möjlighet att förmedla vilken känsla ert kommande bröllop kommer ha. Kommer det vara romantiskt, lantligt, ha skärgårdstema, vara ett vinterbröllop osv.

När det kommer till frågan om när man ska skicka ut bröllopsinbjudan brukar en tumregel vara ju förr desto bättre. På så sätt kan både ni och era gäster planera in för ert bröllop. Ni riskerar inte heller att någon annan i er bekantskapskrets ska lyckas boka upp samma bröllopsdatum som ni. Genom att skicka ut er bröllopsinbjudan i god tid får ni också en uppfattning om hur många som kan tänkas komma.

Ska man skicka ut bröllopsinbjudan ett år innan om man vet att man ska gifta sig året därpå?

Ett år innan före själva bröllopsdatumet är lite väl tidigt men då kan det vara trevligt att anamma den amerikanske traditionen med ett Save the date kort som talar om att ni ska gifta er och helt enkelt ber era gäster att boka upp datumet i kalendern. Det kan här vara bra att ge dem en liten notis om var bröllopet kommer äga rum så de likväl som ni kan planera. Save the daten behöver inte heller vara ett kort. De som vill kan meddela sig på annat sätt, skapa ett Facebook event bara för att göra folk uppmärksamma, ringa runt eller sms:a.

3 månader kvar

Ungefär 3 månader innan själva bröllopet är det sedan dags att skicka ut den riktiga bröllopsinbjudan, om ni ska ha en sådan. Många som väljer att skicka ut Save the date kort kanske hänvisar till en egengjord webbsida där gästerna kan hitta all info om bröllopet, alltifrån att osa till hur de hittar till vigselplatsen, önskemål om presenter, dresscode ja allt. Detta då det kan vara svårt att få med all matnyttig info i en vanlig bröllopsinbjudan. Alternativet annars är att bifoga ett litet papper med själva bröllopsinbjudan där man kan skriva ut annan matnyttig info samt hänvisa till toastmasters för eventuella frågor.

O.S.A

När det kommer till att osa till bröllopet är vanligaste slutdatumet för att tacka ja ungefär en månad innan bröllopet. På så sätt hinner bröllopsparet meddela kock och servering. Justera bordsplacering och trycka upp vigselprogram, festhäften och placeringskort i god tid.

Den info ni inte får missa då ni bjuder in era gäster är följande

♥ Namn på bröllopsparet

♥ Datum, tid och plats för er vigsel och efterföljande fest.

♥ Skriv ut om det är efterföljande fest med middag så era gäster vet vad de har att förvänta sig.

Klädkod eller eventuellt tema

♥ Hur ska gästerna O.S.A (svara), när och till vem? Skriv upp kontaktuppgifter.

♥ Skriv ut om ni önskar hålla ett barnfritt bröllop.

♥ Kontaktuppgifter till toastmaster och att det är till dem ni vill att era gäster ska anmäla tal om ni vill ha tal på ert bröllop.

♥ Praktisk info såsom vägbeskrivning kan också vara bra att ha med.

Snygga och personliga bröllopsinbjudningar

Vara sig ni väljer att designa egna inbjudningar, eller använda er av något av de företag som specialiserat sig på trycksaker har ni nu er chans att sätta känslan för ert kommande bröllop. De flesta brukar ha samma tema/stil på sin bröllopsinbjudan och de trycksaker man har under själva bröllopsdagen. Här kan ni också få in det eventuella färgtema ni valt till er bröllopsdag. Bara fantasin kan sätta gränser för hur just era inbjudningar ska se ut.

Upp