Dags att boka bröllopsfotograf

De allra flesta tycker att bröllopsbilderna är något man vill prioritera och inte tumma på när det gäller att bilderna ska tas av ett proffs. Anledningen till att man ska välja just ett proffs är för att detta är en så stor dag. En riktig bröllopsfotograf har koll på allt som kommer att ske under dagen. De har varit med förr vilket betyder att inget viktigt riskerar att inte komma med på bild.

Vilka bilder från bröllopsdagen är viktigast för just er?

Inför ert bröllop, när ni valt er bröllopsfotograf är det dags för ett möte. Här går ni igenom upplägg och förväntningar på dagen. Berätta för er fotograf vilka bilder som är extra viktiga just för er (tex en gruppbild på bröllopsparet och alla gäster, familjebilder osv). Ni går igenom schemat, pratar om vad som är lämpligast för porträttfoton. Innan eller efter vigseln? Likaså plats för detta. Vet ni eller kommer er fotograf att kunna reka innan? Får vi rekommendera tillfälle för porträttbilder så säger vi efter vigseln. Det är något speciellt med bilder efter vigseln då man håller på att spricka av lycka och kärlek. Sen ska ni såklart be fotografen ta bilder på er vid ”första mötet” inför vigseln. De bilderna blir alltid magiska och det brukar vara svårt att hålla tillbaka tårarna.

Ni måste också välja om ni vill ha med er fotograf hela dagen, vad säger er budget och vad är viktigt för just er?

Glöm inte heller bort att lämna över en kontakt till era ev toastmasters så bröllopsfotografen kan stämma av körschema, talordning osv. Sådant som ska vara en överraskning för er men som ni såklart vill ha bilder på.

Hur hittar jag en bröllopsfotograf?

För att komma tillbaka till val av fotograf så går de allra flesta bröllopsfotografer att hitta via sociala medier. Där kan ni se hur just de fotar och vad det är ni gillar och inte gillar med respektive fotograf. Var kräsen vid valet och stäm möte med de ni gillar. Ni måste klicka med fotografen rent personligt också för att vara trygga med att fotografen får med allt ni kommit överens om. Har ni haft vänner som gift sig vars bilder ni tycker om, tveka inte heller att fråga dem om deras bröllopsfotograf.

Förberedelser inför vigseln. En förväntansfull och pirrig brud.

Sista fixet..

Upp