Moas regnskogsbröllop

Tiaran, kronan – kärt barn har många namn.

”Jag ska absolut inte ha en krona på bröllopet”

Ja, en krona eller tiara var inte något jag planerade att inskaffa till bröllopet. Snarare var det något jag snabbt insåg var långt ifrån både mig och den stil jag vill uppnå med min brudlook. Jag såg alla möjliga olika tiaror och kände att den ena kändes märkligare än den andra. Så mycket som hände, så mycket bling bling. Men så hamnade jag av en slump framför Etsy. Mitt kära, kära Etsy. Jag älskar verkligen den plattformen och kan varmt rekommendera det till andra, inte bara blivande brudpar. Det är företagare, oftast väldigt små sådana, som har små affärer under samma plattform. Så kolla recensioner noga – och kolla frakten då vissa fraktkostnader drar iväg rejält. Det kostar betydligt mer än andra sidor många handlar inför bröllopet på, t.ex. wish. Men det finns ju en rad anledningar till det. Men det tänkte jag skulle bli ett annat blogginlägg, det kan jag skriva i dagar om. Så, åter till ämnet. Jag hamnade framför Etsy, skrollandes bland TIAROR. Vad händer med mig?

På ett ögonblick var jag fast

Det var inte samma tiaror jag hade fnissat åt tidigare, eller de fanns där med men de fick inte min uppmärksamhet. Nu var det vintage tiaror, i alla möjliga former, en del med viss del bling bling, en del med vaxblommor och en del helt i olika metaller. Hur kunde jag vara emot tiaror tidigare? Jag måste ha en, men vilken? Jag skrollade vidare bland alla bilderna, favoritmarkerade ett gäng olika. Min blivande satt i andra änden av soffan och muttrade mot min telefon som jag var helt uppslukad av. Så fanns den där. Den där jag bara måste ha. En äkta vintage från 1930-talet. Den som var mig till 100%, den som skulle passa perfekt till min klänning – och den det bara fanns ett exemplar av. Klick, klick så var den beställd. Tvåtusen kronor fattigare, men en tiara gladare.

PS. Har jag nämnt att mina örhängen också kommer därifrån (men en annan återförsäljare) och är från 1940-talet? Älskar smycken från den tidseran!

 

Publicerat: 2018-09-29

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp