Moas regnskogsbröllop

Juridisk vigsel

Det här året blir vi man och fru

Även om vi gifter oss först nästa år, kommer vi ändå stoltsera som man och fru på midsommar i år. Att ta den juridiska biten, den faktiska vigseln, ett år (och en dag) innan bröllopet är nog en av bitarna jag är mest nöjd med. Vi slipper all stress angående juridik med tanke på att bröllopet är på en ö i Malaysia. Skulle något papper saknas är vi långt ifrån den svenska ambassaden och skulle då behöva flyga dit, den stressen lämnar jag gärna hemma istället. Men möjligheten att fira kärleken två gånger, att kunna räkna ner, skåla in på natten att vi både är juridiskt gifta och har exakt ett år kvar till vårt drömbröllop. Det känns helt enastående magiskt.

Klänningen

Till bröllopet visste jag direkt, jag föll handlöst och kände det stora ”wow:et” jag eftersökte. Ingenting kan rubba mina klänningsval. Men till vigseln nu i år. Oh boy. Jag har letat, och letat, och letat. Jag beställde hem klänning efter klänning men kände inte den där känslan. Så jag bestämde mig för att inkludera min blivande i valet. Att få dela mina gråa hår men även lyckoruset när jag fann min vision över hur jag vill se ut. När jag väl fann visionen gick det lättare än någonsin. Klänningen får ni se om några månader. Men jag kan hinta om att jag hittade den på By Malina och att jag suktat ett bra tag över just den klänningen – jag visste bara inte när jag skulle ha möjligheten att bära den. Nu vet jag. På min vigseldag!

Vad är kvar?

Dels måste vi ansöka om hindersprövning vilket inte går att göra förrän 4 månader innan, lokalen vi vill gifta oss i bokar inte in oss förrän dess heller. Så jag går som på nålar i väntat på datumet som prydligt står uppskrivet i min kalender. Kläder till oss bägge är klart, min svägerska ska fotografera oss, min svågers sambo som är före detta frisör ska fixa mitt hår, sminket funderar jag på att ordna själv och ring är köpt. Sen är det småsaker som att boka restaurang, köpa in bubbel till brudskålen och bestämma en plan för kvällens pubrunda.

 

Som jag längtar!

Publicerat: 2019-01-15

2 svar till “Juridisk vigsel”

  1. Åh vad spännande. Så fint att ni får fira er körlek två gånger! Drömmer också om ett utomlandsbröllop.

    • Tack, det ska bli så spännande. Kör på, det är både enklare och billigare än vad jag först trodde. Beroende på vart ens dröm ligger förstås – och hur många gäster man vill ha med sig då det är den största kostnaden. Planerar du bröllop eller drömmer du dig bort lite bara? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp