Moas regnskogsbröllop

Från öken och djupa hav till regnskogens grönska

Redan tidigt i bröllopsplaneringen stod det klart att vi inte kommer gifta oss på hemmaplan. Men vart bär det av? Vart vill vi? Vad är möjligt och vilka tar vi med oss?

Den här biten av planeringen fann jag alldeles underbar om än tidskrävande. Så mycket googlande på platser och ställen. Min första idé var att vi skulle åka till Las Vegas, ta en helikopter ut i öknen och viga oss mitt i den fantastiska naturen. De har färdiga paket, dukar upp med tårta och champagne och allt såg helt magiskt ut. Men min blivande var inte helt övertygad. Så vi letade vidare.

Hans första idé var ett undervattensbröllop i dykarutrustning. Aldrig i livet sa jag. Jag vill ha ett vackert bröllop, inte tränga in ansiktet i en liten mask. Så vi letade vidare. Vad fanns det mer? Vad känns representativt för oss? Vad vill vi? Kanske ett fjällbröllop i den svenska fjällvärlden? Jo det hade kanske varit något, men svensk sommar är förrädisk. Kanske på en vingård i Frankrike? Inget kändes helt hundra. När vi nämnde att vi kanske skulle dra bara han och jag fick vi snabbt svar från hans mamma och två av mina nu tärnor att ”vi kommer släpandes vart ni än far, så lätt kommer ni inte undan”. Något vi såg som positivt och ändrade tankarna om att resa själva till att bjuda med närmaste familjen och ett par vänner. De som står oss allra närmast, de vi vill dela vår bröllopsdag – och vår bröllopsresa med. Hur många gånger får man ihop familj och vänner till en så stor resa? Resan i sig är helt klart en av mina stora höjdpunkter som jag ser fram emot.

Men resan vart?

Nu har jag babblat om allt vi inte valde. Vi valde ett tropiskt ställe, mitt i regnskogen på en ö i Malaysia. På Langkawi går bröllopet av stapeln 2020. Stället vi har valt ligger på ett stort område där det enbart finns regnskog, hav och två lyxresorter varav vi tänker gifta oss på ena (men mer om det när vi får boka den, vi har kontakt men ännu är det för tidigt för bokning). Med fokus på naturen, bägge hotellen satsar på naturbevarande projekt vilket ligger oss starkt om hjärtat. Min blivande har även varit på Langkawi för att fotografera djur så han vet dels hur vackert det är, men framförallt kommer han kunna hålla sig från att dra ut i regnskogen om nätterna för att leta djur direkt (även om det kommer ske, han tror att han även ska få med mig, vi får väl se på det…). Vi letade även rätt på vad som behövs för en laglig vigsel i Malaysia och insåg rätt snabbt att det var ett ton pappersarbete och åtskilliga tusenlappar för att få igenom det. Så vi kompromissar och har vigseln i Sverige och passar då på att dra igång en vigselfest där både gäster till bröllopet såväl som andra i vårt liv kan delta på. Vi kommer lägga väldigt lite krut på festen och ser den mest som en förfest till bröllopet. Men fler fester till folket, klart vi passar på!

Vår drömresort som vi hoppas kunna boka inom kort.

Publicerat: 2018-05-16

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp