Moas regnskogsbröllop

Bröllopstidningar recension

Ja, jag kanske har blivit en bridezilla som går igenom allt bröllopsrelaterat material som finns. Men att läsa på när man ska planera ett så stort projekt som ett bröllop faktiskt är, känns ändå ganska sansat. Intalar jag mig. Hur som helst så har jag plöjt igenom tre bröllopstidningar som jag tänkte gå igenom med er. Två av magasinen är skrivna på engelska och den tredje på svenska, dock är en av de engelskspråkiga tidningarna svenskproducerad.

 

Bröllopsmagasinet (vår 2018)

Jag möts av ett rejält tjockt magasin på 418 sidor. Till min förtret är merparten reklaminlägg och sidor med text att läsa desto färre. Det här är en tidning som passar er som önskar en mer klassisk bröllopstidning med klassiska normer. De har trots ett (2 sidor) reportage om plussize brudar inte en enda plussize modell på bild förutom i just det reportaget, inte heller syns det någon vidare representation vad gäller modellers etnicitet eller sexualitet. Jag är faktiskt förundrad över hur man kunnat utesluta så stora grupper helt, speciellt när det är ett så extremt tjockt magasin. Majoriteten av bilderna är inte egentagna utan pressbilder vilket skulle kunna förklara den snäva representationen – men deras egna reportage och bilder följer i exakt samma stil. De har även med ett bröllopstest där läsaren antas vara kvinnlig med manlig partner. Nej under all kritik.

I övrigt är det väldigt klassiska reportage, inget som du inte förväntar dig. De tar upp egenskaper i olika ädelstenar, hur du ser om en diamant är värd priset eller inte, har extremt många klänningar vilket kan ge inspiration. Inga priser anges på någonting i tidningen. Bläddrar hellre på Pinterest än läser den här tidningen.

+ Regionala sidor med reportage och reklam från aktören i de olika länen – smidigt.
–  Extremt liten representation. Mer reklam än innehåll, reklamen tar över. Trist innehåll.

Betyg: 1 av 5

Bröllopsmagasinet

Sisters in law (Issue 03)

I motsats mot Bröllopsmagasinet får jag här LETA efter reklamen. Tidningen på 142 sidor är i tjockare papper och känns riktigt lyxig. Innehållet består av reportage från olika pars bröllop med text och mycket bilder, samt olika bildreportage. Tidningen passar bäst att ha liggandes framme, den är vacker rakt igenom och är riktigt inspirerande. Dessvärre saknar även den här tidningen representation. De har däremot betydligt färre personer med i tidningen vilket gör att jag inte tycker att det är fullt lika problematiskt som tidningen ovan, även om det är ett problem. Hade de haft fler modeller/par i olika storlekar, färger och sexualiteter hade jag gett den upp emot en 5a.

+ Lyxig både i känsla på material samt innehåll. Fantastiska bilder.
– Liten representation.

Betyg: 3,5 av 5

Sisters in law

Rock n roll Bride (Issue 20)

Detta färgsprakande nummer på 162 sidor bjuder på en kavalkad av mångfacetterade bröllop som skiljer sig stort i stil och upplägg vilket känns fräscht och spännande. De har även med två olika reportage med gaypar som gift sig. Tatuerade par (vilket jag inte ens reflekterat knappt syns alls i de andra två.) Tidningen har medel med reklam i förhållande till resterande tidningarna. De skriver ut priser på allt de själva lägger in i tidningen och har ett kul upplägg efter de olika reportagen med riktiga par om hur man kan sno deras bröllopsstil. Här hittar du inget klassiskt, men jag tror att även det mest traditionella paret kan få tips och idéer från Rocknroll Bride då allt är så inspirerande och udda.  Första tidningen med vettig representation (även vad gäller kroppsformer och hudfärger), äntligen!

+ Rolig, lite syrlig ton i texterna. Udda och inspirerande bröllopsreportage. REPRESENTATION!
– Kommer faktiskt inte på något.

Betyg: 5 av 5

Rock ’n Roll Bride

Publicerat: 2018-06-09

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp