Moas regnskogsbröllop

Att välja brudfölje

Vem eller vilka mer än min blivande vill jag dela min dag med? Eller ska det bara vara vi två? Jag var som sagt inne på att gifta oss bara vi två först så tanken på att inte ha ett brudfölje fanns givetvis där. Men nu när vi ska ha gäster, om än ett mycket begränsat antal, så vill jag ha brudtärnor vid min sida. Så hur väljer man vilka man ska ha med? Det är en jättesvår fråga, men jag försökte bena ner det till mer konkreta frågeställningar:

 1. Vilken relation har vi?
  Att ha släktingar enbart för att de är släktingar går bort hos mig, samtidigt vill jag ha brudtärnor som jag vet kommer vara en del av mig hela mitt liv.
 2. Blir jag glad av personen?
  Ska personen vara med mig under min stora dag samt vara ett stöd under bröllopsprocessen är det helt klart ett krav att vi har kul ihop. Känns det minsta lilla stelt eller jobbigt är det inte värt att ha den personen. Det kommer bara bli jobbigt för bägge parter.
 3. Vad kan personen tillföra?
  Kompletterar de varandra? En kanske är mer saklig medan en annan är mer uppåtgående och någon annan är grym på att planera? Krockar de med varandra? Jag tror att jag har en perfekt mix!
 4. Blir personen glad eller stressad över detta?
  En mycket viktig punkt! Oavsett hur mycket du vill ha personen framme med dig så kommer det inte bli som du drömmer om ifall personen tycker att det är jobbigt att stå inför en stor samling människor. Kanske kan personen få en annan hedersroll i ditt bröllop? Eller helt enkelt vara med på alla förberedelser tillsammans utan pressen att prestera!

Jag valde till slut fyra stycken som jag ville ha med mig som brudtärnor. Är glad att jag inte hade med logistik på ovanstående lista då de bor i Oslo, Stockholm, Göteborg och Malmö. Så det blir ju extra passande med ett destinationsbröllop. I och med att de bor på så olika platser hade jag inte möjlighet att bjuda hem alla för att fråga dem om de ville bli mina brudtärnor såsom jag hade sett som det ultimata sättet. Men då ena tärnan överraskade mig med ett Sverigebesök fick jag snabbt bli klar med mina brudtärneboxar och slå två flugor i en smäll.

De två tärnorna som känner varandra och som jag känt allra längst. Åkte hem till ena och hade med mig boxarna som jag gav i slutet av besöket. Kändes så fint att de var där ihop. Den tredje, min svägerska, frågade jag med ännu en box under påsk när vi hälsade på hans släkt. Hon blev så glad och började direkt kolla upp vilken typ av klänning de skulle ha (bara två år kvar, klart man måste ha koll). Och sen sista insåg jag att jag inte kommer hinna träffa inom lägligt kort tid så hon fick en box skickad till sig utan någon som helst förvarning. Vem gillar inte att få hem paket på posten?

Stor fråga

Men vad nervöst det är att fråga en så enkel fråga!? Det är personer jag aldrig är nervös inför i vanliga fall, men det är en så stor sak att dela med sig av. Nervositeten över att få ett nej! Något nej fick jag inte tack och lov.

Nedan ser ni boxarna jag gav mina tärnor. Jag letade länge och väl efter just boxen då jag inte hittade någon som kändes helt perfekt, de här kommer från Åhlens och har magnetlås som klickar fast den främre delen. De innehåller: en blå/vit lite längre morgonrock morgonrock i bomull, en berliner weisse ”Wrapped in red” från Brekeriet med körsbär, hallon och jordgubbar. 18k guldpläterade örhängen, en miniparfym från Rituals samt ett kort där de skrapade fram frågan. Namnen på boxarna samt korten har jag beställt från Etsy. Och nej, en box är inte nödvändigt men jag gillar att ge presenter och ville ge något till dem då deras medverkan betyder mycket för mig.

Publicerat: 2018-05-18

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp