Moas regnskogsbröllop

Att ta förlovningsbilder

Förlovnings-vad sa du?

Nej förlovningsbilder hör inte till traditionen i Sverige. Floristen vi kontaktade såg uppriktigt förvånad och ställd ut när vi nämnde syftet med blommorna, likt reaktionerna vi fått när vi berättat om fotograferingen till nära och kära. Många ”varför” har ställts. Förlovningsbilder förekommer bland annat (främst?) i USA där det är fotografier som sedan används till Save the date kort. Men också för att det är så himla mysigt att få ta kort med sin blivande när man är mitt uppe i sin nyförlovade och skimrande bubbla. Vi hade inte planerat att ta några sådana kort heller, men blev kontaktade av en duktig fotograf Rebecca Selin. Hon hade hittat mig via en bröllopsgrupp på Facebook (Bröllop, inspirera och diskutera, hela Sverige) och fastnat för mig och Ludvig. Vi blev erbjudna ett fint erbjudande på en parfotografering som vi inte kunde motstå, och glada är vi för det!

Ännu en onödig och dyr sak…

Ja, att ta kort kostar. I det här fallet fick vi själva fotograferingen till ett reducerat pris men jag hyrde in en Makeup artist, Rebecka Cardholm, och köpte in nya kläder och smycken att fotograferas i. Så absolut var det en del kostnader runt omkring. Men har ni möjligheten att ta kort ihop – gör det! Jag vet att budoirfotograferingar växt sig allt större på senare år. Nu älskar jag alla sorters fotografier, men skulle jag välja mellan de två hade jag utan tvekan valt den här fotograferingen. Dels för att fotografierna går att använda till tex inbjudningar, de går att använda på sina sociala medier, det är underbart att ha bra bilder på er som ett par och framförallt: att få göra något ihop under all bröllopsplanering.

I en hage full av tjurar

Egentligen skulle vi ta fotografierna en månad tidigare, men vår dotter blev magsjuk kvällen innan så det var inte annat att göra än att skjuta upp datumet. På sätt och vis är jag glad att fotograferingen sköts fram och naturen hann blomma ut och bli alldeles fantastiskt grönskande. Så en månad senare bilade vi upp till Norrköping från Göteborg, lämnade av barnen hos sin moster på vägen. Ensamtid i sitt rätta essä. Solen sken, alla träd hade precis knoppat ut och ängarna blommade. En helt perfekt dag.

Efter en timmas smink och hår var det dags att gå till fotografiplatsen, Djuröns naturreservat. Väl där inser vi att vi inte är ensamma, när vi slagit ut vår picknickfilt ser vi hur ett gäng ungtjurar närmar sig försiktigt och nyfiket. De var så lugna och eftersom det var vi som var på deras område fick de helt enkelt vara med vart helst de ville. Själva fotograferingen var avslappnad och makeup artisten (som även är en god vän till mig) stod i bakgrunden och började nästan gråta, vilket fick oss att skratta ännu mer. Det hela gick så fort och var så roligt. I klädväg hade jag en ljusblå (ljusgrå enligt de andra…) klänning från Asos tall samt en svart spetsdröm från By Malina, smyckena är från Asos och Glitter.

Sneak Peak

Här nedan ser ni de foton vi fått hittills, kan knappt bärga mig i väntan på resten.

 

Publicerat: 2018-05-24

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp