Moas regnskogsbröllop

Tiaran, kronan – kärt barn har många namn.

“Jag ska absolut inte ha en krona på bröllopet”

Ja, en krona eller tiara var inte något jag planerade att inskaffa till bröllopet. Snarare var det något jag snabbt insåg var långt ifrån både mig och den stil jag vill uppnå med min brudlook. Jag såg alla möjliga olika tiaror och kände att den ena kändes märkligare än den andra. Så mycket som hände, så mycket bling bling. Men så hamnade jag av en slump framför Etsy. Mitt kära, kära Etsy. Jag älskar verkligen den plattformen och kan varmt rekommendera det till andra, inte bara blivande brudpar. Det är företagare, oftast väldigt små sådana, som har små affärer under samma plattform. Så kolla recensioner noga – och kolla frakten då vissa fraktkostnader drar iväg rejält. Det kostar betydligt mer än andra sidor många handlar inför bröllopet på, t.ex. wish. Men det finns ju en rad anledningar till det. Men det tänkte jag skulle bli ett annat blogginlägg, det kan jag skriva i dagar om. Så, åter till ämnet. Jag hamnade framför Etsy, skrollandes bland TIAROR. Vad händer med mig?

På ett ögonblick var jag fast

Det var inte samma tiaror jag hade fnissat åt tidigare, eller de fanns där med men de fick inte min uppmärksamhet. Nu var det vintage tiaror, i alla möjliga former, en del med viss del bling bling, en del med vaxblommor och en del helt i olika metaller. Hur kunde jag vara emot tiaror tidigare? Jag måste ha en, men vilken? Jag skrollade vidare bland alla bilderna, favoritmarkerade ett gäng olika. Min blivande satt i andra änden av soffan och muttrade mot min telefon som jag var helt uppslukad av. Så fanns den där. Den där jag bara måste ha. En äkta vintage från 1930-talet. Den som var mig till 100%, den som skulle passa perfekt till min klänning – och den det bara fanns ett exemplar av. Klick, klick så var den beställd. Tvåtusen kronor fattigare, men en tiara gladare.

PS. Har jag nämnt att mina örhängen också kommer därifrån (men en annan återförsäljare) och är från 1940-talet? Älskar smycken från den tidseran!

 

No Responses

Deposition – check!

Att betala företag utomlands

Jag insåg ganska fort när vi fick bankuppgifterna från vår lokal att det skulle bli en hel del arbete med att föra över pengarna. Dels för att jag är lat och endast använder mobilen när jag betalar räkningar, utlandsbetalningar fanns då rakt inte med där. Konstigt? Visst… Hur som helst så bad jag min kära fästman titta på det, han undrade vart de internationella standarderna fanns då det var helt andra nummer vi fått. Vi mailade hotellet, som dubbelkollade med sin ekonomiavdelning, allt var i sin ordning. Men hur skulle vi betala?

Ett besök hos banken senare

Till slut ringde jag banken – “inga problem, kom in på ditt närmaste kontor så löser dem det!”. Sagt och gjort, jag smet in på banken för första gången i mitt vuxna liv (ni vet internetbanker, vilken gåva). En halvtimma senare hade tre ur personalen lyckats föra över pengarna. Med mig hade jag ett kvitto på svenska som jag skulle skicka över till min kontakt på lokalen. Men vi fick över pengarna. Resterande insättningar förs över först våren 2020, men nu är den bokad “på riktigt”. Det känns helt otroligt. Tänk att jag ska gifta mig där, på stranden på Lankawi inför våra allra närmaste!

 

 

No Responses

Ivory and Grace

En slöja så fantastisk…

Häromveckan snubblade jag över en helt fantastisk slöja på nätet. Den skulle passa mig perfekt, jag var förälskad. Den ska jag ha! Men jag stillade mig själv och försöka resonera med mitt ha begär. Slöjan skulle med frakt och tull från USA landa på närmare 6000:- Det är mycket pengar. Kommer jag passa i en klänning som passar till slöjan? Tänk om jag fastnar helt för en klänningsmodell som inte alls går ihop? Jag var helt enkelt TVUNGEN att testa klänningar. Visst?

Att prova klänning

Jag kontaktade därför Ivory and Grace då jag suktat över deras klänningar ett bra tag redan. Jag har haft tankar på att sy upp min drömklänning hos dem om jag inte hittade den i fysisk form. Hur som helst, de svarade att vi var välkomna helgen efter på provning. Jag ringde upp min svärmor som gärna ville följa med mig och testa klänningar. Jag intalade mig själv och min närhet att jag “endast skulle testa olika sorters modeller – inte åka hem med en klänning”. Så vad hände tror ni? Givetvis köpte jag en klänning, eller beställde rättare sagt, handpenningen är lagd för den mest fantastiska klänningen jag någonsin skådat. Den satt som gjutet på mig och jag fick den där WOW känslan man så ofta kan läsa om. Några tårar fälldes inte, men jag fäller i princip aldrig tårar och hade blivit förvånad om det hände där och då. Jag testade 8 klänningar totalt om jag inte minns fel, samtliga vackra, jag var förvånad över att jag gillade alla klänningar. Men det var en som fick mig att känna mig som mig.

“Bara den inte är rosa” Ok.

Sen fanns det en till klänning. Klänningen som jag drogs till direkt när vi klev in i butiken. Den här rosa skapelsen. Ludvig hade tidigare sagt att han inte hade några direkta önskemål om klänningen mer än “inte rosa, blommig eller glittrig”. Den här har de två första väldigt tydligt. Men visst är den fantastisk? Väldigt opraktisk för vår lokal däremot, ett steg på stranden eller en vindpust och klänningens form hade förändrats till det negativa hållet.

Klänningen jag beställde får ni däremot vänta med att se på sisådär två år, hur ska jag kunna hålla mig!?

No Responses

Ändrade planer

Money Money Money

Så vi var tyvärr tvungna att tacka nej till vår lokal vi hade preliminärbokat. Vi hoppas att vi kan stanna där en natt eller två på bröllopsresan, men fick ändra lokal till bröllopet. Anledningen? Pengar. Våra gäster ska själva betala sitt boende och vi insåg inte hur extrema priser rummen låg på. Runt 10 000:- skulle varje par vara tvungna att lägga ut. Det är allt annat än rimligt. Så vi tänkte om.

Jakten på en ny lokal

Då började letandet på nytt. Vart ville vi vara? Vart gick vår budget in? Vart gick gästernas budget in? Jag mailade nog uppemot sju olika resorter. Diskuterade paket, fick bilder och filmer på olika bröllop, pratade pengar och kärlek. Tills slut föll vi för Meritus Pelangi Beach Resort som ligger på stranden, har fantastiska miljöer både inne och ute, bra vinlista (tydligen viktigt för min blivande), okej prisnivå och betydligt mer barnvänligt än Datai. Vi är så nöjda med vår nya lokal och skrev i förra veckan på avtalet. Så nu är det spikat och klart. Det känns helt fantastiskt!

No Responses
Upp