Moas regnskogsbröllop

Handgravering

Att lämna ifrån sig sin ring

Ja, det tar emot att lämna ifrån sig sin ring, om så för ett par dagar eller veckor. Men jag hade ju från början en plan om att använda min första vigselring (den gröna) på höger hand. Men när jag fick tillbaka den från Malin Ivarsson (som lade till den gröna stenen) föll jag pladask. Inte kunde den få sitta vid sidan om, det här är en huvudpjäs. Men mitt vänstra ringfinger är smalare så nu har den justerats och sitter som en smäck. Om man kan vara kär i ett föremål så är jag utan tvekan kär i min ring.

Jag lämnade in den hos en annan guldsmed som Malin tipsade mig om som bor närmare mig, om det kändes jobbigt att lämna ifrån sig ringen så var det ingenting mot att skicka iväg den med post.

 

Handgravering

Den andra guldsmeden, Anton Fritzell, tipsade mig om handgravyr och visade hur stor skillnad det var mellan det och maskingravyr. Handgravyren har en helt annan känsla, det blir mer genuint. Och som min blivande suckande påpekade ”klart du tar det dyraste alternativet”. Jag tänker att kvalitet kostar, handarbete kostar och jag vill inte spara in på något så betydande som en ring jag kommer bära resten av mitt liv. Resultatet blev precis så genuint och fantastiskt som jag hoppades på. Min förlovningsring är inte graverad, än. Och plötsligt förstår jag inte varför jag inte tagit mig tid till det, gravyrer är pricken över i:et – även om den inte syns för andra.

I ringen står det ”En midsommarnattsdröm” en referens till Shakespeare och en flirt med faktumet att vi viger oss på midsommarafton och gifter oss på midsommardagen (nästa år).

 

 

 

 

PS Ni glömmer väl inte att följa mig på instagram? RainforestBridezilla

 

 

 

Publicerat: 2019-05-29
1 Kommentar

Bridezilla

När allt slog bakut

Jag trodde nog att jag var den där chilla bruden, jag vet exakt vad jag vill ha – vad kan gå fel? Jag förstår nog vad du tänker, en perfektionist det är klart att saker går fel. När vi letade efter lokal på Langkawi frågade jag kanske ett tiotal hotell om offert och vad som ingick. En sak som ofta ingick var hår och smink, något som jag alltid haft i bakhuvudet att ”vi får väl se om jag ens kommer använda de personer de erbjuder, jag vill se deras arbete först”. Som sagt, väldigt chill. Tills jag i mailkontakt med hotellet inser att vi inte har hår och smink i kontraktet. Först slog jag om till mitt praktiska, planerande jag. Hur löser jag det här smidigast? Google och Instagram var mina bästa vänner, som förrådde mig. Jag insåg snabbt att bröllopssmink i Malaysia inte är i närheten av vad min vision av bröllopssmink är, en vit, tjock Foundation liknande teatersmink är basen och sen är det extra allt därpå. Sen är Malaysia ett muslimskt land där slöja är vanligt förekommande, inte minst i bröllopssammanhang. Jag hade ett dygn av panik över det här. Skrev en lång rant på instagram (som jag raderade efteråt), kunde inte sova och försökte sminka mig själv i all hast.

Fastlandet hälsar på

Efter mitt bridezilladygn svarade hotellet, de hade en person som brukade komma över. Jag fick referensbilder, men de var inte i min vision och jag fick helt enkelt inte den där wow-känslan jag var ute efter. Så jag fortsatte leta och började hitta både en och två som hade sminkat och fixat hår på brudpar ute på Langkawi. Samtliga var dock belägna på fastlandet. Så nu står jag med offert från två personer, ena dubbelt så dyr – men dubbelt så bra. Jag har ännu inte bestämt mig, det är mycket pengar det handlar om. Ett skäligt pris för smink och hår, sen tillägg för resa och boende på vårt hotell. Det återstår att se hur allt slutar…

Bild från när jag i panik försökte testa att få dit lösögonfransar. Tredje försöket.

 

Publicerat: 2019-05-16
Inga kommentarer

Status – planering i full gång

Long time no see

Länge sen jag skrev här, jag skriver desto mer frekvent på min instagramsida Rainforest Bridezilla. Så vad har hänt sen sist? Vi är fullt uppe i planeringen kring vår juridiska vigsel. Nu i maj ska jag förbi sömmerskan och finjustera min klänning. Jag har beställt ett one of a kind bälte från en smyckesdesigner, bokat in smink och hår av min favorit make up artist, bokat tid för att förminska min ring (plus handgravyr) och fixat barnvakt så vi får en vuxen vigsel – barnen hänger givetvis med på bröllopet sen. Vi har även beställt helt underbara ljus från Ester & Erik, långa, spetsiga, lackade och helt fantastiska. Att ljus kan vara så fina?

 

Dukning

Vår tanke kring dukningen av den juridiska vigseln (ni vet den som skulle bli väldigt casual, men som blir motsatsen?) är att ha ett runt bord med en stor midsommarkrans i mitten av bordet med de fina ljusen i olika vinflaskor (eller egentligen är det ölflaskor, men lambic så de flesta skulle nog ta de för vinflaskor). Vi tänker oss hängande runda dekorationer med blommor eller blad. Murrigt, grönt och mysigt. Givetvis med ett bord vid sidan om fyllt av god midsommarmat då vi viger oss på midsommarafton. En midsommardröm!

Publicerat: 2019-05-02
Inga kommentarer

Fotograf

Minnen som består

Att vi har fotografierna som en av våra största prioriteringar är inget jag tror att någon är förvånad över. Det borde vara allas stora prioritering. Att ha högupplösta, fantastiska bilder kvar från sin stora dag är värt varenda öre. Vi velade ganska mycket över hur vi skulle göra med just fotograf i början. Hur skulle vi veta vilka fotografer som var bra i Malaysia? Helt omöjligt. Jag har sett så många strandbröllop där bilderna dragit ned en i övrigt otrolig stämning, att fotografera ett strandbröllop kräver annat ljus och andra inställningar. Min uppfattning är att många resorter erbjuder fotografer inför sina bröllop, men med en betydligt lägre kvalitet än en fristående fotograf.

Vi flyger med dig

Sen en dag för väldigt länge sedan nu, postade jag ett inlägg i en facebook-grupp med bilder på vår lokal och hur vi såg fram emot vårt destinationsbröllop. Jag fick då ett flertalet förfrågningar av fotografer här i Sverige som gärna ville följa med och fotografera. Jag räknade snabbt i huvudet att resa + arvode skulle bli enormt! Hur ska vi ha råd med det? Fotograferna svarade att priset alltid går att justera om det är ett ställe de själva vill bocka av och ha bilder ifrån. Lättnaden föll som en sten från mitt bröst, att ta med oss en fotograf känns så mycket mer säkert.

Ett välkänt ansikte

Så vem valde vi? Som ni nog märkt är vi inte det mest traditionella paret och tror inte heller på bad luck. Så vi valde MIN FÖRRA bröllopsfotograf. Ja, du läste rätt. Bröllopsfotografen jag anlitade på mitt förra bröllop. Varför i all världen gjorde vi det?

  1. Jag vet att hon levererar kvalitet.
  2. Jag är bekväm i hennes sällskap.
  3. Hon arbetar även inom resebranschen och har fotograferat destinationsbröllop tidigare.

Så vårt val föll på Lizette Vånemo!

Publicerat: 2019-03-11
Inga kommentarer
Upp