Moas regnskogsbröllop

Bröllopstidningar recension

Ja, jag kanske har blivit en bridezilla som går igenom allt bröllopsrelaterat material som finns. Men att läsa på när man ska planera ett så stort projekt som ett bröllop faktiskt är, känns ändå ganska sansat. Intalar jag mig. Hur som helst så har jag plöjt igenom tre bröllopstidningar som jag tänkte gå igenom med er. Två av magasinen är skrivna på engelska och den tredje på svenska, dock är en av de engelskspråkiga tidningarna svenskproducerad.

 

Bröllopsmagasinet (vår 2018)

Jag möts av ett rejält tjockt magasin på 418 sidor. Till min förtret är merparten reklaminlägg och sidor med text att läsa desto färre. Det här är en tidning som passar er som önskar en mer klassisk bröllopstidning med klassiska normer. De har trots ett (2 sidor) reportage om plussize brudar inte en enda plussize modell på bild förutom i just det reportaget, inte heller syns det någon vidare representation vad gäller modellers etnicitet eller sexualitet. Jag är faktiskt förundrad över hur man kunnat utesluta så stora grupper helt, speciellt när det är ett så extremt tjockt magasin. Majoriteten av bilderna är inte egentagna utan pressbilder vilket skulle kunna förklara den snäva representationen – men deras egna reportage och bilder följer i exakt samma stil. De har även med ett bröllopstest där läsaren antas vara kvinnlig med manlig partner. Nej under all kritik.

I övrigt är det väldigt klassiska reportage, inget som du inte förväntar dig. De tar upp egenskaper i olika ädelstenar, hur du ser om en diamant är värd priset eller inte, har extremt många klänningar vilket kan ge inspiration. Inga priser anges på någonting i tidningen. Bläddrar hellre på Pinterest än läser den här tidningen.

+ Regionala sidor med reportage och reklam från aktören i de olika länen – smidigt.
–  Extremt liten representation. Mer reklam än innehåll, reklamen tar över. Trist innehåll.

Betyg: 1 av 5

Bröllopsmagasinet

Sisters in law (Issue 03)

I motsats mot Bröllopsmagasinet får jag här LETA efter reklamen. Tidningen på 142 sidor är i tjockare papper och känns riktigt lyxig. Innehållet består av reportage från olika pars bröllop med text och mycket bilder, samt olika bildreportage. Tidningen passar bäst att ha liggandes framme, den är vacker rakt igenom och är riktigt inspirerande. Dessvärre saknar även den här tidningen representation. De har däremot betydligt färre personer med i tidningen vilket gör att jag inte tycker att det är fullt lika problematiskt som tidningen ovan, även om det är ett problem. Hade de haft fler modeller/par i olika storlekar, färger och sexualiteter hade jag gett den upp emot en 5a.

+ Lyxig både i känsla på material samt innehåll. Fantastiska bilder.
– Liten representation.

Betyg: 3,5 av 5

Sisters in law

Rock n roll Bride (Issue 20)

Detta färgsprakande nummer på 162 sidor bjuder på en kavalkad av mångfacetterade bröllop som skiljer sig stort i stil och upplägg vilket känns fräscht och spännande. De har även med två olika reportage med gaypar som gift sig. Tatuerade par (vilket jag inte ens reflekterat knappt syns alls i de andra två.) Tidningen har medel med reklam i förhållande till resterande tidningarna. De skriver ut priser på allt de själva lägger in i tidningen och har ett kul upplägg efter de olika reportagen med riktiga par om hur man kan sno deras bröllopsstil. Här hittar du inget klassiskt, men jag tror att även det mest traditionella paret kan få tips och idéer från Rocknroll Bride då allt är så inspirerande och udda.  Första tidningen med vettig representation (även vad gäller kroppsformer och hudfärger), äntligen!

+ Rolig, lite syrlig ton i texterna. Udda och inspirerande bröllopsreportage. REPRESENTATION!
– Kommer faktiskt inte på något.

Betyg: 5 av 5

Rock ‘n Roll Bride

No Responses

Lokal bokad – check!

Ett paradis i regnskogen

Vi har varit helt inställda på en och samma lokal hela tiden – The Datai på Langkawi i Malaysia. En femstjärnig resort mitt i regnskogen med havet precis intill. Ett helt magiskt ställe av bilderna och omdömena att döma. På Datai bay finns det endast två resorter och sedan är det tomt, som ni ser på bilderna. Inget överexploaterat, inte turistigt, ett ställe där de tar hand om naturen och vårdar den. Idag bokade vi vårt bröllop till The Datai och jag är helt i extas. Jag har mailat med vår bröllopskoordinator på plats ett flertalet gånger men idag hade vi ett videosamtal, även om det var lite svårt att höra pga dåligt ljud på sambons telefon så kändes det mer personligt att få se henne i verkligheten med. Den 20 06 2020 har vi bröllop vid stranden!

Bifogar några drömmiga bilder på platsen och lokalen.

 

No Responses

I en tjurhage full av kärlek

Igår på morsdag, och precis två år sedan jag och Ludvig sågs första gången, kom resten av förlovningsbilderna som jag skrev om i det tidigare inlägget. Jag blir varm i hela kroppen när jag ser bilderna. De speglar oss så väl, fotografen har verkligen lyckats fånga vår personlighet till punkt och pricka. Alla detaljer i bilderna är våra och gör det hela ännu mer oss, allt från blommorna, ölen och böckerna har en symbolik bakom. Säger det än en gång: har ni möjlighet så ta förlovningsbilder eller parbilder om ni hellre vill kalla de det. Ett ypperligt tillfälle att testa sin fotograf och se hur ni arbetar ihop med!

Kan inte sluta titta på bilderna, här får ni ett axplock. Får ni inte heller nog och vill se ännu mer så FINNS det ännu fler Här. Var beredda på mycket kyssar och mycket ungtjurar.

Fotograf: Rebecca Selin
Makeup artist: Rebecka Cardholm

No Responses

Att ta förlovningsbilder

Förlovnings-vad sa du?

Nej förlovningsbilder hör inte till traditionen i Sverige. Floristen vi kontaktade såg uppriktigt förvånad och ställd ut när vi nämnde syftet med blommorna, likt reaktionerna vi fått när vi berättat om fotograferingen till nära och kära. Många “varför” har ställts. Förlovningsbilder förekommer bland annat (främst?) i USA där det är fotografier som sedan används till Save the date kort. Men också för att det är så himla mysigt att få ta kort med sin blivande när man är mitt uppe i sin nyförlovade och skimrande bubbla. Vi hade inte planerat att ta några sådana kort heller, men blev kontaktade av en duktig fotograf Rebecca Selin. Hon hade hittat mig via en bröllopsgrupp på Facebook (Bröllop, inspirera och diskutera, hela Sverige) och fastnat för mig och Ludvig. Vi blev erbjudna ett fint erbjudande på en parfotografering som vi inte kunde motstå, och glada är vi för det!

Ännu en onödig och dyr sak…

Ja, att ta kort kostar. I det här fallet fick vi själva fotograferingen till ett reducerat pris men jag hyrde in en Makeup artist, Rebecka Cardholm, och köpte in nya kläder och smycken att fotograferas i. Så absolut var det en del kostnader runt omkring. Men har ni möjligheten att ta kort ihop – gör det! Jag vet att budoirfotograferingar växt sig allt större på senare år. Nu älskar jag alla sorters fotografier, men skulle jag välja mellan de två hade jag utan tvekan valt den här fotograferingen. Dels för att fotografierna går att använda till tex inbjudningar, de går att använda på sina sociala medier, det är underbart att ha bra bilder på er som ett par och framförallt: att få göra något ihop under all bröllopsplanering.

I en hage full av tjurar

Egentligen skulle vi ta fotografierna en månad tidigare, men vår dotter blev magsjuk kvällen innan så det var inte annat att göra än att skjuta upp datumet. På sätt och vis är jag glad att fotograferingen sköts fram och naturen hann blomma ut och bli alldeles fantastiskt grönskande. Så en månad senare bilade vi upp till Norrköping från Göteborg, lämnade av barnen hos sin moster på vägen. Ensamtid i sitt rätta essä. Solen sken, alla träd hade precis knoppat ut och ängarna blommade. En helt perfekt dag.

Efter en timmas smink och hår var det dags att gå till fotografiplatsen, Djuröns naturreservat. Väl där inser vi att vi inte är ensamma, när vi slagit ut vår picknickfilt ser vi hur ett gäng ungtjurar närmar sig försiktigt och nyfiket. De var så lugna och eftersom det var vi som var på deras område fick de helt enkelt vara med vart helst de ville. Själva fotograferingen var avslappnad och makeup artisten (som även är en god vän till mig) stod i bakgrunden och började nästan gråta, vilket fick oss att skratta ännu mer. Det hela gick så fort och var så roligt. I klädväg hade jag en ljusblå (ljusgrå enligt de andra…) klänning från Asos tall samt en svart spetsdröm från By Malina, smyckena är från Asos och Glitter.

Sneak Peak

Här nedan ser ni de foton vi fått hittills, kan knappt bärga mig i väntan på resten.

 

No Responses
Upp