Majas Höstbröllop

Wedding Stories välkomnar Maja som ny bloggare

Wedding Stories säger hej och välkommen till Maja som från och med idag kommer dela med sig av sitt bröllopsplanerande i bloggform här Wedding Stories. Hej Maja, hur känns det? Hej! Åh, det känns fantastiskt kul att bröllopsblogga för Wedding Stories. Här finns så mycket bra inspiration och tips redan och förhoppningsvis kan jag tipsa och inspirera någon under vägen också!

”Jag lägger alldeles för mycket pengar på shopping och just nu spenderas alldeles för många timmar på att leta bröllopsinspiration på nätet!”


Din blogg kommer gå under namnet Majas höstbröllop, vi gissar därför att bröllopet kommer äga rum just denna säsong. När är det tänkt att du ska gifta dig? Och med vem?
Det stämmer, det blir ett höstbröllop. Den 10e oktober 2020 blir det äntligen bröllop! Eric heter min blivande man och i korta drag kan man väl beskriva honom som en genomsnäll fiskeentusiast…

Innan vi går in mer på ert bröllop, vem är Maja? Den värsta frågan jag vet! Egentligen en ganska blyg tjej som gillar att ha något att planera för, vare sig det är en resa, en renovering – eller ett bröllop. Älskar musik och dans, fritiden spenderas helst hemma med familjen eller tillsammans med vänner. Jag lägger alldeles för mycket pengar på shopping och just nu spenderas alldeles för många timmar på att leta bröllopsinspiration på nätet!

Hur länge har du och Eric varit ett par? Vi träffades sommaren 2013 så i sommar blir det sex år.

Det ryktas om kärlek vid första ögonkastet, stämmer det? Ja och nej. Ja, som i att vi trivdes väldigt bra i varandras sällskap från första sekunden och kärleken började nog växa fram därifrån. Nej, som i att det inte var som taget ur en film där de faller pladask och från en sekund till en annan är livet upp och ner.

”.. det blir ett klassiskt romantiskt slottsbröllop med fokus på känsla!”

 

Det kan ju vara så att någon av våra läsare tänker Maja, det är något bekant med henne, vill du avslöja hur det kan komma sig? Haha, absolut. Det skulle ju kunna vara så att om någon gillar att titta på SVT:s Husdrömmar, så kan de kanske ha sett oss där, haha.

Jag har förstått att det är ett frieri som ligger bakom allting. Hur gick det till? Jag hade hintat länge, länge om att förlovning borde vara dags och att jag gärna vill gifta mig innan jag blir gråhårig.

Jag hade faktiskt gett upp hoppet lite och eftersom jag var gravid så var det mycket annat i fokus under den tiden. Det var julafton 2017, vi var mitt i en kaosartad paketutdelning där Eric hjälpte tomten att dela ut paketen. Barnen sprang runt och lekte med sina nya leksaker och när sista paketet delats ut säger Eric högt att alla paketen är utdelade utom ett. Alla tittar lite konstigt på honom när han tar ett steg fram till mig, går ner på knä och plockar fram en ask ur fickan och friar. Inte alls som jag hade tänkt och totalt oväntat – men helt perfekt!

Hur skulle du beskriva ert kommande bröllop utan att avslöja för mycket? Åh, det blir ett klassiskt romantiskt slottsbröllop med fokus på känsla!

Maja och Eric ska försöka kombinera Erics natur- och fiskeintresse med Majas musikintresse på sitt romantiskt slottsbröllop. Följ Majas blogg för att höra hur det ska gå till.

Hur ligger ni till i er bröllopsplanering? Vad var det första ni tog beslut om? Eftersom jag är något av ett planeringsfreak så ligger vi väldigt bra till i planeringen. Det första vi ville göra var att boka festlokal, men eftersom det ofta är beroende på hur många gäster man blir så var väl egentligen gästlistan (en preliminär sådan) det första vi beslutade om.

Vilka ser du som de största utmaningarna i er bröllopsplanering? Min största utmaning blir att hålla oss inom budgetramen men ändå få med allt jag vill i planeringen. Efter budgeten är den största frågan hur vi ska lösa barnpassning då vi vill ha ett barnfritt bröllop..

Har ni redan nu stött på några utmaningar? Det är fortfarande så gott om tid så det känns som att besluten inte behöver fattas så snabbt, vilket är väldigt skönt. Än så länge flyter det på tycker jag.

Vilka är ledorden i er bröllopsplanering? Enkelt, romantiskt, känslofyllt.

På vilket sätt tror du att ert bröllop kommer karaktärisera er? Vi försöker att väva in mitt musikintresse med Erics intresse för natur och framförallt fiske och förhoppningsvis kommer våra gäster känna att det finns en tydlig röd tråd genom hela dagen som speglar vilka vi är. Varje liten detalj kommer att vara genomtänkt och inget ska lämnas åt slumpen.

Jag bestämmer och han godkänner.”

 

Hur visste ni vilket typ av bröllop ni ville ha? Min tanke om bröllop och Erics tanke om bröllop var allt annat än lika! Eric insåg nog rätt snabbt att detta var en mycket viktigare dröm för mig än för honom, så att det blir ett slottsbröllop är för att det är min barndomsdröm.

Vem tar besluten i er bröllopsplanering, tycker ni lika om allt eller vem har slutgiltigt säg? Haha, här är det 100% jag. Eric lämnar allt i mina händer, även om han kan tycka till om vissa saker och jag bollar allting via honom. Det estetiska har aldrig intresserat honom så allt med färgval, dekorationer, klädsel etc lämnar han helt till mig. Jag bestämmer och han godkänner.

Sist men inte minst vad kommer de som läser din blogg att  få ta del av? Jag kommer att dela med mig av precis allt jag kan under denna resan. Allt från praktiska tips till inspirationsbilder och alla möjliga tankar som far genom mitt huvud!

 

Hela familjen. Maja, Lucas, Eric och Amelia.

Om Maja & Eric
Vår familj består av: Maja, Eric, Lucas och Amelia
Ålder: Maja 32, Eric 37, Lucas 4 och Amelia 1
Yrke: Maja är fastighetsmäklare och Eric jobbar civilt inom Polisen
Bostadsort: Furulund
Bröllopsdatum: 10/10 2020
Plats för bröllopet: Ellinge Slott
Tema eller ledord för bröllopet: Enkelt, romantiskt, känslofyllt
Antal gäster: 80-100
Borgerlig eller kyrklig vigsel: Kyrklig

 

Publicerat: 2019-05-28

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp