Majas Höstbröllop

Tärnor

Hoppas ni alla haft en härlig midsommar! Vi firade med familj och vänner på Käringön utanför Göteborg – en idyllisk plats för midsommar. Det blev inte mycket bröllopsplanering denna helgen utan vi har bara umgåtts och tagit det lugnt.

Självklara val

Har ni haft någon kompis som ni känt länge och alltid tänkt ska finnas vid er sida på bröllopet? Jag har ju turen att ha en bästis som följt mig hela livet, oavsett var vi har bott eller om det har gått månader mellan våra träffar. Varje gång vi ses känns det som det var igår vi pratade. När jag skulle välja brudtärnor var hon såklart ett självklart val.

Men jag bestämde tidigt att jag ville ha fler än en tärna, dels för att jag tycker det ser fint ut men även för att det är en stor roll att axla ensam med planering av möhippa och allt som ska hållas koll på under själva dagen. Lucky me så har jag även ytterligare en vän som jag lärde känna på gymnasiet som även hon har följt mig sedan dess. Vi har bott i olika delar av världen och i perioder inte alls haft mycket kontakt men alltid försökt att ses när vi varit hemma samtidigt. Även med henne så känns det alltid som att det var igår vi pratade även fast det kan ha gått flera månader. Det kändes så självklart att fråga om också hon ville vara tärna.

Nu bor båda mina tjejer i Halmstad (där även mina föräldrar bor) så det blir ju även praktiskt när vi ska ses och planera och ifall de vill ses och planera saker själva så är det lätt för dem. Det känns verkligen klockrent och jag har fullt förtroende för att de fixar en grym möhippa och kommer ställa upp till 100%!

Tärnträffar

Hur mycket ska man ses och göra tillsammans? Jag antar att det är väldigt olika från person till person, beroende på vem som gifter sig och hur nära man bor kanske. Nu är jag ju rätt så ofta i Halmstad och träffar mina föräldrar så det är ju inte svårt att styra upp en fika då och då. Däremot har jag en önskan om att vi som tjejgäng ska hitta på lite andra saker ihop. Även om båda tärnorna har känt MIG typ hela livet så känner de inte varandra.

Jag har sagt att vi kommer att börja med en träff i höst då vi ska ses när jag ska prova brudklänning (jaaay!!). Vi kommer att boka något ställe i Halmstad så det blir nära och bra för dem. Sedan kommer vi att gå på Bröllopsmässan i Malmö i februari och detta kommer jag att bjuda dem på. Ska du gå? Just nu säljer de förköpsbiljetter till billigare pris – skynda att fynda på http://www.brollopsfeber.se/vaelkommna.aspx. Nästa sommar kommer jag också att bjuda in dem till en övernattning hemma hos mig där vi kommer äta gott, bada (vi har ju pool), se någon klassisk bröllopsfilm, dricka vin och bubbel och prova tärnklänningar. Det blir en riktig tjejhelg!

Så… Tre träffar på ett år har jag planerat in, det känns rimligt att få till utan att det känns för krävande. De har ju liksom jag småbarn och man vet ju själv att helgerna ofta är uppbokade länge framöver. Däremellan är jag säker på att vi kommer klämma in en del luncher och fikor under tiden.

Kostnader

Hur tänker ni kring kostnader för brudföljet? Det verkar ju vara så olika om man som brud/brudgum ska stå för allt eller vissa delar eller ingenting… Jag har bestämt mig för att eftersom jag vill att de ska ha en viss färg på klänningen så kommer jag att betala den. Smink kommer jag förmodligen att göra själv så det kommer inte finnas någon make up-artist på plats. Håret kommer jag anlita en frisör för men tänker att om de vill ha frisörhjälp så får de bekosta det själva (de får ju såklart boka samma frisör så de får ett billigare paketpris).

Sedan kommer vi ju att göra oss iordning på slottet vilket gör att de eventuellt behöver sova där en natt extra och då har vi pratat om att vi ska subventionera den natten i så fall. Jag tycker att det är så himla svårt! Man vill ju inte att kostnaderna ska springa iväg varken för dem eller för oss!

Hur gör ni? Vad är rimligt att bjuda på och vad kan man förvänta sig att det känns ok att de får betala själva?

 

 

Bild från Pinterest Fint med samma färg fast olika modell tycker jag

Bild från Pinterest

Bild från Pinterest

Publicerat: 2019-06-24

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp