Majas Höstbröllop

Nästa steg då?

När man bokat datum…

Jaha, så när man då har bokat datum och festlokal…vad händer då? Helt plötsligt blev allt väldigt verkligt!

Jag älskar att skriva listor och lappar och stryka på checklistor så jag har nog kollat alla checklistor som finns på nätet 😉 Jag skrev ut den checklistan som finns här på Weddingstories, jag skrev också ut en som jag hittade här samt så laddade jag ner en app som heter Marryus. I appen har jag fyllt i vår budget, där kan man fylla i på de olika posterna som finns, samt lägga till egna om man vill – ett bra sätt att ha lite koll på ekonomin.

Budget

Finns det något tråkigare än att behöva sätta en budget på ett bröllop? I en drömvärld hade man ju fått fria händer men tyvärr så går det inte. Vi började lite bakifrån, gjorde en lista (!) på allt vi kunde komma på som behövde vara med och satte ett ungefärligt pris på vad det skulle få kosta. På vissa punkter fick vi såklart bara hitta på – tex tycker jag att det är jättesvårt att veta vad blommor kommer kosta. Det är ju sällan man handlat så mycket blommor på en och samma gång 🙂

När vi tyckte att vi fått med det mesta så plussade vi ihop allt och där hade vi vår budget. Vi insåg där och då att vi kommer behöva spara rätt så mycket för att känna att vi inte tar slut på varenda slant vi hittills sparat (man vill ju inte stå helt tom när bröllopet är över). Vi har öppnat ett bröllopskonto för att lättare hålla koll på bröllopspengarna och gjort upp en sparplan för året innan bröllopet.

Gott om tid

Det jag snabbt märkte när jag letade checklistor på nätet var att de allra flesta utgår från ca 12 månader före bröllopsdagen. Jag vet att vi är ute i väldigt god tid men ändå var det andra som hade siktat in sig på oktober 2020 när vi var och kollade på slottet. De bästa fotograferna har redan börjat boka 2020 och vill man ha ett speciellt band/dj så börjar de mest populära också bokas redan nu. Jag ser egentligen bara fördelar med att börja 1,5-2 år innan med planeringen. Enda nackdelen är väl att man hinner ändra sig flera gånger om på många saker! 🙂

Det bästa tycker jag är att jag har hela hösten på mig att reka. Vilka blommor är billiga i oktober? Hur ser naturen ut kring slottet just då? Har man tur kanske bröllopsbutikerna rear ut årets kollektioner i höst eller nästa vår. Om man inte hittar sin drömklänning då, så finns det fortfarande gott om tid att sy upp sin klänning. För ekonomin finns det i alla fall bara fördelar med att ha god tid på sig. Dessutom kommer jag att göra en hel del av dekorationerna själv, tillsammans med hjälp av min mamma och svärmor. Det blir helt enkelt en mysig pyssel-höst! Mitt mål är att allt ska vara klart 1-2 månader innan bröllopet. Min värsta mardröm är att stå med massa saker som ska fixas under bröllopsveckan. Då vill jag bara kunna njuta och invänta den stora dagen 🙂

En av slottssalarna där vårt mingel kommer att hållas <3

Publicerat: 2019-06-09

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp