Majas Höstbröllop

Liveband eller DJ?

Det finns ju ett par lite större punkter i budgetlistan, om man väljer att ha ett liveband eller DJ så brukar det vara en av de lite större posterna. Vi hade ingen tvekan om att vi ville ha ett band på vårt bröllop. Dels älskar jag ju musik och finns inget som är så härligt som live-musik! Dels så var ju Erics enda krav att det skulle vara en riktigt bra fest 🙂

Hur väljer man?

Ja, det är väl som allt annat med bröllop – en smaksak 🙂 Jag tycker man ska fundera över vad det är man vill ha ut av musiken. Antingen sätter man ihop en egen spellista och då kommer man ju undan väldigt billigt. Nackdelen är ju att det är svårt att anpassa musiken efter vad dansgolvet går igång på. Något jag vet att många gör är att gästerna får skicka in låtar – det hade jag aldrig vågat! Jag kan garantera att de inte har samma smak och man vill ju inte att hälften av låtarna bara funkar för en eller ett par gäster!

Väljer man en bra DJ så styr ju hen musiken dit dansgolvet vill, de brukar vara bra på att känna av stämningen. Dock får du nog helt lämna över ansvaret för musiken, även om det kanske är möjligt att önska lite låtar. Fördel är ju att det kanske är enkelt för en DJ att leta upp en låt om man där och då kommer på en låt man bara måste höra! Dessutom är det oftast bra mycket billigare än ett liveband.

Ett liveband kan ju också på samma sätt som en DJ känna av stämningen på dansgolvet och köra låtar som det dansas till. Med ett band har du oftast bättre koll på deras repertoar och kanske känner dig tryggare med vilken typ av låtar som kommer spelas. De har möjligheten att spela lite snabbare/långsammare när de känner att dansgolvet inte hänger med och här finns ju möjligheten att dra med dansgolvet i en allsång eller liknande om det efterfrågas. Live-musik är alltid live-musik. För min del så finns det inget som slår känslan det för med sig med ett live-band.

Bokat

Det framgår väl tydligt att jag röstar på liveband 😉 Men såklart blir det en kostnadsfråga. Vi har bokat ett band som ligger inom ramarna för vår budget och har gått lite utanför boxen för vad vi hade tänkt från början. Det ska bli så himla spännande men jag tror att vi kommer vara supernöjda! Vilket band det blir? Den karamellen suger jag på lite till…

Oss på koncert för något år sedan..

Publicerat: 2019-07-12

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp