Majas Höstbröllop

Letar vidare

Resultatet efter provningen

För ett tag sedan var jag ju iväg på min första provning av brudklänning. Här kommer en uppdatering om hur det gick…

Det var ju jag och mina två tärnor som hade en supermysig dag. Vi började med att äta lite lunch i Halmstad och beställde in två flaskor bubbel. Vi satt o snackade, mycket om bröllopet och förväntningar på dagen. När vi skulle gå vidare för att prova klänning så tror jag vi alla kände oss lite lulliga 😉

Jag var redan från början inställd på att inte hitta någon klänning, vilket var tur. Butiken vi var i är rätt så liten och även om där fanns mycket klänningar så var de flesta i samma stil. Hon som hjälpte oss sa direkt att den typen av klänning jag är ute efter hade hon ingen av just då. Men jag hade ju bestämt mig för att testa olika modeller och var öppen för allt.

Vi fick bra hjälp och hon plockade fram det ena och det andra och hjälpte mig att få på alla klänningar. Det som jag inte hade räknat med var att i princip ingen klänning passade. Om jag provade 10 klänningar så var det en som var i min storlek. Annars var de antingen för små eller för stora. Oavsett så känner man ju sig inte direkt fin då. Antingen gick det inte att knäppa i ryggen och man kände sig hur tjock som helst. Eller så var klänningen för stor så att kuporna vid brösten gapade tomma och ingenting var direkt smickrande. Bara det med storleken tyckte jag gjorde att man inte kände sig fin i någon klänning!

När vi var klara med provningen gick vi vidare och fikade lite och fortsatte snacka, det var så mysigt att bara umgås med mina fina tärnor! Det var – trots besvikelse på klänningsfronten – en mycket mysig dag!

Stiltje

Nu har det varit stiltje på planeringen ett tag. Det har varit så mycket med jobb och vardag att jag inte har haft någon energi att lägga på bröllopsplaneringen. Våra Save the date gick ju ut exakt ett år innan bröllopsdagen och vi fick väldigt positiv respons så det var kul 🙂

Nu i vinter ska vi försöka skriva ner några rader om varje gäst att ha i festhäftet. Detta är en sak som jag har läst och hört från många håll att det är så mycket svårare än man tänker. Så då passar det ju bra att börja i god tid tänker jag! Jag har redan börjat pyssla lite med bordsdekorationer och ljuslyktor och det ska jag fortsätta med.

Snart så gör ju julen intåg och vi kommer ha fullt upp med förberedelser inför jul (jag älskar julen!) och har mycket inplanerat tills dess. Därför så kommer nog bröllopsplaneringen stå lite still fram tills årsskiftet.

Nytt år

När vi är inne på det nya året ska jag ta tag i att prova klänning igen. I Malmö finns ju flera brudbutiker, även en i Helsingborg som ska vara jättebra. Så får ju boka in olika och gå och prova helt enkelt. Efter årsskiftet kommer det nog kännas som att vi är så himla nära – även om det fortfarande är tio månader kvar då!

En av klänningarna som var för små

Vårt glada lilla gäng, lite halvfulla 😉

Publicerat: 2019-11-19

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp