Majas Höstbröllop

Let the planning begin…

Var börjar man?

När förlovningsringen satt på fingret dröjde det inte länge innan jag började leta bröllopsinspiration på nätet. Högt och lågt, allt ifrån bröllopslokaler i Skåne till budgettips och inspirationsbilder på dukning. Men var börjar man bäst? Det finns ju en miljon olika checklistor att hitta på nätet, här på Weddingstories finns en bra bland annat!

Vad är viktigast?

Jag bestämde mig för att ta en riktig funderare på vad som var viktigast för mig. Är det festlokalen? Klänningen? Maten? Datumet? Dekorationer? Hur många gäster vi bjuder? Så många saker att fundera över…

Eftersom jag drömt om ett riktigt prinsessbröllop sedan jag var liten så föll det sig ganska naturligt att det slutade med att själva festlokalen blev prio 1. För mig så sätter festlokalen känslan och stämningen på hela bröllopet. Det blir liksom fel att komma med en ”prinsessklänning” på ett barfotabröllop på stranden… Jag hamnade ganska snabbt i att ett slott eller en herrgård hade varit en perfekt plats för den romantiska, lite mystiska känslan jag vill uppnå. Samt att middagen och festen gärna skulle vara i en lada eller ett gammalt stall. Så då var det ju bara att googla på denna typ av platser runtom i Skåne. Jag kan säga att det finns en uppsjö av fantastiska gårdar, slott och herrgårdar att hålla bröllop i!

Problemet som uppstod sedan var ju att när jag väl hittade en lokal som jag gillade så hade den kanske en begränsning på hur många gäster man kunde ha. Därför fick vi sätta oss och göra en preliminär gästlista. Eller vi gjorde faktiskt två – en med ”bara”  familjen och våra absolut närmsta vänner. En annan där vi skrev upp alla som vi känner att vi verkligen vill ha med oss på vår stora dag. Eftersom våra gäster är högt upp på prioriteringslistan så valde vi att utgå ifrån den andra gästlistan, med alla som vi verkligen vill ha med oss på vår dag. Det blev ca 90 pers. När vi utgick från det blev det också lättare att titta efter lokaler…

Datum

När det sedan kom så långt att det började närma sig att vi skulle åka och titta på lokal så insåg jag ju att det var rätt så viktigt att ha ett datum. Man kan ju inte boka en lokal om den inte är ledig på det datumet man vill gifta sig 🙂 Så då började vi spåna på datum. För mig var det av någon konstig anledning väldigt viktigt att det var ett numeriskt fint datum, om man kan säga så. Att siffrorna liksom skulle harmoniera med varandra. Jag kollade kalendern efter lämpliga datum år 2020 och när jag insåg att 10 oktober var en lördag så kändes det bara så rätt! (10/10 2020) Jag frågade Eric om han kunde tänka sig att gifta sig på hösten och vi diskuterade för- och nackdelar med de olika årstiderna. Ganska snabbt kom vi fram till att vi absolut inte skulle ha ett sommarbröllop och att hösten egentligen passade oss perfekt. Dessutom är det långt fram i tiden så vi hinner spara lite pengar 🙂

Lokalen

Jag hittade ett par olika slott och kloster som kändes aktuella, mailade förfrågningar om att komma och titta och inväntade svar. Jag är sådan att när jag har bestämt mig så vill jag att allting ska hända direkt. Från två av de tre jag mailade dröjde det innan jag fick svar, jag tror det tog nästan en vecka innan svar från ett ställe och det andra stället fick jag kontakta en gång till. Ett ställe svarade direkt och vi bokade in ett möte veckan efter. Det var Ellinge Slott. Vi körde dit, förväntansfulla och nyfikna. Jag hade googlat listor på nätet om vad man ska tänka på och fråga om vid val av lokal så jag kände mig redo.

Det tog drygt en kvart att köra från oss så avståndet kändes rimligt. Omgivningarna är underbara, ute på landet men ändå nära till stan. När man kommer fram kör man över en gammal stenbro och genom en allé upp till slottet – hela platsen kändes magisk. Vi fick en rundtur och vi gick igenom vad som ingår och hur det funkar när man håller bröllop på Ellinge slott. När vi åkte därifrån kändes det helt självklart att det var vår plats. Alla pusselbitar passade ihop – allt från platsen och känslan i slottet och festlokalen, till vad som ingår och vad man själv får fixa. Vi struntade i att jämföra med något annat ställe.

Min rekommendation

Så, ska du börja planera ditt drömbröllop? Vet du inte var du ska börja? Börja här:

  • Fundera över vad som är viktigast för dig/er
  • Hur stort eller litet bröllop vill ni ha?
  • När i tiden ska det ske? (vill man ha ett stort bröllop kan det ju vara en fördel att lägga det längre fram i tiden för att hinna spara pengar om man inte redan har sparat)

 

Ellinge slott

Publicerat: 2019-06-06

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp