Majas Höstbröllop

Kyrka eller inte?

Kyrklig vigsel?

Jag har alltid tänkt mig mitt bröllop i en kyrka. För mig finns det nog ingen annan plats som skulle kunna passa. Även om jag kan tycka att det är jättefint att gifta sig på stranden eller på någon vacker plats i naturen, så tycker jag att en vacker kyrka ger en så himla fin inramning och klassisk prägel till ett bröllop som är svårt att få någon annanstans. Och drömmen om att orgeln spelar någon brudmarsch när dörrarna öppnas och så vänder alla blickarna mot bruden – den där filmkänslan…

Praktiskt

Däremot hade jag ingen speciell kyrka där jag kände att vi måste ha vigseln. Vi tittade på kyrkor i närheten av festlokalen och hade egentligen bestämt oss för en kyrka när jag började tänka om. Det finns ingen kyrka på gångavstånd från slottet så oavsett måste man köra från kyrkan till slottet. Så då började vi fundera på vad som är mest praktiskt för oss och det resulterade i att vi valde ”vår” kyrka som ligger bara någon minuts promenad hemifrån. Här har vi haft dop för Amelia (Lucas döptes i Lund eftersom vi bodde där då) och kyrkan är väldigt fin. Tanken var att eftersom barnen ska vara med på vigseln men inte på festen så blir det lätt för den som ska passa dem att hämta dem i kyrkan och sedan gå hem till oss.

Vigseln

Själva vigseln kommer förmodligen bli rätt så traditionell tänker jag. Jag känner inte att här finns jättemycket utrymme för att göra så mycket annorlunda. Det som jag vill göra som inte är så vanligt verkar det som (?) är att jag vill att pappa leder mig fram till altaret. Inte för att ”lämna över mig” utan för mig är detta ett hedersuppdrag och en fin stund att dela med honom <3

Ska ni göra någon twist på själva vigseln?

Vår kyrka

Publicerat: 2019-06-16

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp