Majas Höstbröllop

Catering

Val av catering

Det där med att välja cateringfirma är ju en djungel. Tack och lov så hade vi inte så mycket val eftersom slottet vi ska vara på kräver att man använder sig av deras samarbetspartner som är baserade i deras lokaler. För vår del var det rätt så skönt att slippa leta runt bland massa olika, även om det kanske hade varit ekonomiskt fördelaktigt att få välja fritt.

Dock hade vi ändå tänkt att vi ville ha servering vid borden och trerätters, så att fixa mat själva eller ha någon form av buffé hade vi ändå inte gjort. Såklart undersökte vi cateringfirman innan vi bestämde oss men de verkar ha mycket hög standard på maten, mycket närodlat och närproducerat vilket vi tycker är bra, samt så har de samarbetat med slottet i många år så de är vana vid allt vad det innebär med bröllopsmiddag.

En sak som vi tyckte var roligt var att de inte har någon fast meny utan man bestämmer tillsammans med dem vad man vill ha för rätter. Nu har jag bokat ett möte med dem i slutet av augusti för att gå igenom hur vi tänker och bolla idéer ang vilka rätter som kan funka. Mer än ett år i förväg känns ju kanske lite länge, men vi kommer inte spika någon meny nu. Detta mötet är mest för att få en känsla för hur det blir, kunna snacka lite priser/kuvert och olika typer av upplägg.

Nästa steg

När vi har fått lite mer koll på vad kalaset kommer att kosta per kuvert ska vi sedan sätta oss ner i september och spika gästlistan. Därefter blir det att skicka ut Save the date. Vi kommer att göra våra save the date på vår hemsida, som sedan när de riktiga inbjudningarna går ut görs om till den ”riktiga” bröllopshemsidan. På detta sätt sparar vi en hel del på save the date-kort och porto samtidigt som vi ändå kan få ut informationen!

Annars känns det som att det står lite stilla i planeringen nu. Det är ju långt kvar och vi har bockat av de flesta stora posterna redan. Jag samlar dock en hel del inspiration på allt möjligt, för mer bildinspiration – följ mig på instagram; theborgstroms

Hur fint?! Kolla in Gastro Dining

Publicerat: 2019-07-22

Ett svar till “Catering”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp